Επένδυση 460 εκατομμυρίων της SoftBank σε online πλατφόρμα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Deasy @ 15.01.2018
Επένδυση 460 εκατομμυρίων της SoftBank σε online πλατφόρμα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Λέγεται Auto1, έχει έδρα το Βερολίνο, δραστηριοποιείται σε 30 χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) και πουλάει περίπου 40.000 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα το μήνα μέσω της ηλεκτρονικής της πλατφόρμας, σε περίπου 35.000 αντιπροσώπους με τους οποίους συνεργάζεται. Σύμφωνα με την ίδια την Auto1 o τζίρος της το 2016 έφθασε το 1,5 δισ. ευρώ.

Η Auto1 δεν απευθύνεται σε καταναλωτές αλλά αποκλειστικά σε dealers αυτοκινήτου. Όπως διαβάζουμε στο site της (το οποίο είναι μεταφρασμένο και στα ελληνικά) κάθε αυτοκίνητο που πωλείται μέσω της πλατφόρμας, επιθεωρείται με βάση τα standard της εταιρείας και κατόπιν διατίθεται στην πλατφόρμα, επιτρέποντας στους αντιπροσώπους (που ενδιαφέρονται) να πραγματοποιήσουν μέχρι και δύο προσφορές.

Σε αυτήν την εταιρεία επένδυσε ο ιαπωνικός κολοσσός SoftBank 460 εκατομμύρια ευρώ, μέσω του μεγαλύτερου ταμείου επενδύσεων στο χώρο της τεχνολογίας, του SoftBank Vision Fund, αυξάνοντας το μετοχικό κεφάλαιο της γερμανικής startup (ιδρύθηκε το 2012) στα 2,9 δισ. Ο τζίρος της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται η Auto1 φθάνει τα 300 δισ. δολάρια το χρόνο.

SOFTBANK,ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home