Δύσκολες μέρες για την GoPro

Πιθανό το σενάριο πώλησή της.

Deasy @ 09.01.2018
Δύσκολες μέρες για την GoPro

Σε νέο σχέδιο αναδιοργάνωσης προχωράει η GoPro, γνωστή για τις action κάμερές της, καθώς το τέταρτο τρίμηνο του 2017 αποδείχθηκε πολύ κατώτερο των προσδοκιών. Όπως έγινε γνωστό, οι πωλήσεις της εταιρείας στη διάρκεια αυτού του τριμήνου, που είναι και το πιο δυνατό, λόγω των γιορτών, έφθασαν μόλις τα 340 εκατομμύρια δολάρια, πολύ λιγότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις που προσδοκούσαν ότι θα κυμαίνονταν μεταξύ 460 και 480 εκατομμυρίων.

Στο πλαίσιο αυτό η GoPro προχωράει στην περικοπή περισσότερων από 250 υπαλλήλων, κατεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους σε λιγότερους από 1.000. Μεταξύ των ανθρώπων που αποχωρούν είναι ο COO της εταιρείας και η γενική σύμβουλος. Μια ακόμα άμεση ενέργεια είναι και η περικοπή της ετήσιας αποζημίωσης του διευθύνοντος συμβούλου σε μόλις 1 δολάριο, από 1,1 εκατομμύριο, που ήταν την προηγούμενη χρονιά.

Στα νέα ήταν άμεση και η αντίδραση της Wall Street, με την τιμή της μετοχής της GoPro να σημειώνει πτώση ακόμα και 30% στις πρώτες της διαπραγματεύσεις. Σχεδόν ταυτόχρονα το τηλεοπτικό κανάλι CNBC μετέδωσε ότι η εταιρεία εξετάζει το σενάριο της πώλησής της, προσλαμβάνοντας ως σύμβουλο την JP Morgan.

GoPro,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home