Πάμε πάλι μια βόλτα στο φεγγάρι

Deasy @ 12.12.2017
Πάμε πάλι μια βόλτα στο φεγγάρι

Ο Τζον Κένεντι υποσχέθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’60 πως πριν την άφιξη το 1970 η Αμερική θα έχει στείλει άνθρωπο στη Σελήνη και θα τον φέρει πίσω. Δολοφονήθηκε και δεν είδε την υπόσχεσή του να υλοποιείται αλλά η ΝΑΣΑ έδωσε το όνομά του στο διαστημικό της κέντρο.

Χθες, 11 Δεκεμβρίου, 45 χρόνια μετά την τελευταία φορά που Αμερικανός πάτησε το πόδι του στη Σελήνη ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα όχι μόνο για την επιστροφή στον φυσικό δορυφόρο της Γης αλλά και για την πραγματοποίηση επανδρωμένης αποστολής στον Άρη.

Έχει γούστο ο Τραμπ να μείνει στην Ιστορία ως ο πρόεδρος των ΗΠΑ που “έστειλε” ανθρώπους στον Άρη, θα σκέφτηκαν πολλοί στο άκουσμα της σχετικής είδησης. Το σχετικό διάταγμα που θα φέρει την υπογραφή του Τραμπ ακούει στο ελαφρώς ψαρωτικό όνομα “Οδηγία Διαστημικής Πολιτικής 1”.

Από το 1972 ως και σήμερα οι αποστολές περιορίζονται στην γειτονιά του πλανήτη μας και εκτείνονται μέχρι τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Φυσικά, έχουμε στείλει και ξαναστείλει οχήματα στον Άρη και στο μεταξύ έχουμε… ξαποστείλει κάμποσα μη επανδρωμένα διαστημόπλοια με πιο γνωστά τα Voyager I και II που βρίσκονται το μεν πρώτο 21,14 δισ. χλμ το δε δεύτερο 17,5 δισ. χλμ μακριά από τον πλανήτη μας.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είχε δηλώσει πως στόχος της κυβέρνησης Τραμπ είναι η επιστροφή στη Σελήνη “όχι μόνο για να αφήσουμε πατημασιές και σημαίες αλλά για να θέσουμε τις βάσεις που χρειαζόμαστε ώστε να στείλουμε Αμερικανούς στον Άρη και πιο μακριά”. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, τον Μπάρακ Ομπάμα που είχε μιλήσει για αποστολή στον Άρη ως το 2020, ο Τραμπ εμφανίζεται πιο συντηρητικός, αφού -με όσα είχε πει και ο αντιπρόεδρός του πριν από δύο μήνες- οι Αμερικανοί θα περάσουν αρκετό καιρό στη Σελήνη και στα ταξίδια από και προς αυτή και τη Γη μέχρι το επόμενο βήμα.

ΔΙΑΣΤΗΜΑ,NASA,ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ,ΗΠΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home