Έντονο το ενδιαφέρον στην Ελλάδα για τη Revolut

Το βρετανικό fintech startup υποστηρίζει πλέον και συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Έντονο το ενδιαφέρον στην Ελλάδα για τη Revolut

Θεωρείται από τις πιο «καυτές» εταιρείες στο χώρο του fintech και ειδικά στο χώρο των ψηφιακών πληρωμών και το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως έχει πετύχει να προσελκύσει το ενδιαφέρον και των Ελλήνων καταναλωτών, παρά το γεγονός ότι δεν έχει κάνει καμία ενέργεια μάρκετινγκ στη χώρα μας. Ο λόγος για τη Revolut, ένα βρετανικό startup, το οποίο μέσα σε 2,5 χρόνια έχει πετύχει να φθάσει το 1 εκατ. χρήστες, και χρησιμοποιεί το smartphone προκειμένου να προσφέρει μία διαφορετική και πιο εύχρηστη τραπεζική εμπειρία.

Στην Ελλάδα, ο αριθμός των χρηστών της Revolut έχει ήδη φθάσει τις 50.000, αριθμός άκρως εντυπωσιακός αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια στο χώρο του μάρκετινγκ, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως η χώρα μας είναι -αυτή τη στιγμή- η τρίτη μεγαλύτερη αγορά για το βρετανικό startup που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούλιο του 2015. Το βασικό ατού της Revolut είναι πως δεν προσφέρει μόνο τη δυνατότητα πληρωμών αλλά και τη δυνατότητα για μεταφορά χρημάτων σε άλλες χώρες χωρίς προμήθεια και με την καλύτερη δυνατή ισοτιμία. Αυτή τη στιγμή υποστηρίζει τη δυνατότητα πληρωμών σε πάνω από 130 νομίσματα, ενώ για τη μεταφορά χρημάτων σε άλλη χώρα (και άλλο νόμισμα) υποστηρίζονται 25 νομίσματα.

Η τελευταία -και άκρως ενδιαφέρουσα- προσθήκη στις υπηρεσίες της Revolut είναι αυτή που σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα. Πλέον, η Revolut επιτρέπει στους πελάτες της να αγοράζουν, να κατέχουν και να ανταλλάζουν Bitcoin, Litecoin και Ethereum σε δευτερόλεπτα μέσα από την εφαρμογή. Το ποσοστό που κρατά η Revolut κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα (1,5% για τις ανταλλαγές), ενώ η Revolut επιτρέπει στους πελάτες της τη δυνατότητα να αγοράζουν κρυπτονομίσματα και στα 25 -βασικά- νομίσματα που υποστηρίζει και όχι μόνο σε ευρώ και δολάρια όπως ήταν μέχρι τώρα. Ακόμη, η διαδικασία είναι εξαιρετικά γρήγορη καθώς για μία ανταλλαγή απαιτούνται μόλις 30 δευτερόλεπτα, ενώ ο χρήστης έχει αποθηκευμένα όλα τα κρυπτονομίσματα του στο app!

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Revolut θεωρείται από τα πλέον δυναμικά fintech startups στην Ευρώπη και δεν είναι τυχαίο ότι η χρηματοδότηση που έχει λάβει ανέρχεται συνολικά στα 90 εκατ. δολάρια και στους επενδυτές της περιλαμβάνονται funds όπως η Index Ventures και η Ribbit Capital. Συνολικά, η Revolut έχει διεκπεραιώσει 42 εκατ. Συναλλαγές αξίας 6,5 δισ. δολαρίων μέχρι τώρα.

 

REVOLUT,FINTECH,STARTUPS,ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ,Bitcoin,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home