Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες τα e-Sports

Deasy @ 30.10.2017
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες τα e-Sports

Ανοιχτό άφησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή να ενταχθούν μελλοντικά στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων τα e-Sports. Τα e-Sports αποτέλεσαν ένα από τα αντικείμενα συζήτησης της συνάντησης μεταξύ των μελών της ΔΟΕ των μελών των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών αλλά και εκπροσώπων των Αθλητών που πραγματοποιήθηκε στη Λοζάνη της Ελβετίας το προηγούμενο Σάββατο. Σύμφωνα με την κοινή δήλωση που έγινε μετά το τέλος της συνάντησης η ΔΟΕ δεν είναι αρνητική στην ένταξη των e-Sports στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, αρκεί, όπως σημειώνεται, «να τηρούν τις αξίες τους».

O ταχέως αναπτυσσόμενος κλάδος των «ηλεκτρονικών αθλημάτων» και η εντυπωσιακή δημοτικότητά τους στο νεανικό κοινό έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της ΔΟΕ, η οποία από την πλευρά της θέλει να αναζωογονήσει το Θεσμό, φέρνοντας αθλήματα που θα αλλάξουν τα δημογραφικά χαρακτηριστικά του «γηρασμένου ακροατηρίου» των Ολυμπιακών Αγώνων.   

«Τα e-Sports θα μπορούσαν να θεωρηθούν αθλητικές δραστηριότητες και οι εμπλεκόμενοι φορείς προετοιμάζουν και εκπαιδεύουν τους αθλητές με τέτοια ένταση που μπορεί να συγκριθεί με την αντίστοιχη των παραδοσιακών αθλημάτων" αναφέρεται στη δήλωση. Ωστόσο, η μελλοντική ένταξη στους Ολυμπιακούς Αγώνες προαπαιτεί την επίσημη αναγνώριση τους ως Ολυμπιακό άθλημα και επιπρόσθετα μια επιτροπή που να εγγυάται την τήρηση των κανόνων και των αξιών του Ολυμπιακού κινήματος.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, το τρέχον έτος το ακροατήριο των e-Sports θα πλησιάσει τα 400 εκατομμύρια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ,ESPORTS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home