Ίλον Μασκ: η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να οδηγήσει στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

Deasy @ 05.09.2017
Ίλον Μασκ: η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να οδηγήσει στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

Τις δυσοίωνες προβλέψεις του για την τεχνητή νοημοσύνη επανέλαβε για μια ακόμα φορά ο επικεφαλής της Tesla, Ίλον Μασκ, με αφορμή τις τοποθετήσεις του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στις οποίες αναφερθήκαμε και εμείς χθες.

Ο Ίλον Μασκ ενημερώθηκε γι’ αυτές από το σχετικό άρθρο του The Verge, ξεκινώντας μια σχετική συζήτηση στο Twitter, σημειώνοντας ότι ο ανταγωνισμός των τεχνολογικά προηγμένων χωρών, όπως η Κίνα και η Ρωσία, για το ποιος θα αναδειχθεί ηγέτης στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να οδηγήσει στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Μάλιστα, έσπευσε να συμπληρώσει ότι ένας τέτοιος πόλεμος μπορεί να ξεκινήσει όχι απαραίτητα από τον άνθρωπο αλλά από μία εκτίμηση ενός προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης ότι «μια προληπτική επίθεση είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για τη νίκη».

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής της Tesla τοποθετείται αρνητικά δημοσίως για τις προοπτικές της τεχνητής νοημοσύνης. Αντιθέτως, έχει επανειλημμένως εκφράσει το σκεπτικισμό του για το πεδίο αυτό, σημειώνοντας το ρίσκο που παίρνει η ανθρωπότητα από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, ζητώντας μάλιστα προληπτικά μέτρα ελέγχου της αγοράς. Μάλιστα, στα τέλη Ιουλίου δεν δίστασε να έρθει σε δημόσια κόντρα με τον επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, καθώς ο τελευταίος θεωρεί τέτοιες τοποθετήσεις, όπως αυτές του Ίλον Μασκ, ανεύθυνες.

ARTIFICIAL INTELLIGENCE,ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,ELON MUSK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home