Παγκόσμια Ημέρα emoji ή Γερμένου Κεφαλιού

Deasy @ 18.07.2017
Παγκόσμια Ημέρα emoji ή Γερμένου Κεφαλιού

Χθες ήταν μια Δευτέρα που δεν ήταν σαν τις άλλες. Φταίει βέβαια ο καιρός που άνοιξε μια φθινοπωρινή παρένθεση μέσα στον Ιούλιο, φταίει βέβαια και το Game of Thrones, φταίει όμως -σε λιγότερο βαθμό ίσως για τα δικά μας δεδομένα- που ήταν η Παγκόσμια Ημέρα του Γέρνω το Κεφάλι στο Αριστερά ή, Παγκόσμια Ημέρα του Emoji, όπως είναι ίσως περισσότερο γνωστή.

Η αλήθεια είναι πως για εμάς στο deasy.gr τα emoji είναι βασικά εκείνα τα σχηματάκια που για να τα αποκωδικοποιήσεις έπρεπε να γυρίσεις το κεφάλι σου προς τα αριστερά -να το γυρίσεις, όχι να το στρίψεις-, να ας πούμε αυτό :) ή ;) ή :D.

Στην αρχή ήταν απλοί συνδυασμοί χαρακτήρων του πληκτρολογίου και κάποιες φορές θα έπρεπε να επιστρατεύσεις λίγη φαντασία για να δεις τι ήθελε να περιγράψει ο αποστολέας. Επίσης, στις περισσότερες των περιπτώσεων περιέγραφαν ένα συναίσθημα, γέλια, τρανταχτά γέλια, κλείσιμο ματιού, λύπη κ.τ.λ.

Αλλά στην πορεία τα emoticons -όπως τα λέγαμε εμείς που φάγαμε την πρώτη νιότη μας online- έγιναν πολύχρωμα και άρχισαν να διηγούνται ακόμα και ολόκληρες ιστορίες. Ιστορίες για μπάλα, για φαγητό, για πάρτι αλλά και άλλες, πιο πολύπλοκες σε σημείο που δημιουργήθηκε ολόκληρη νέα εγκυκλοπαίδεια. Να, για παράδειγμα η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου τα χρησιμοποίησε για να “παίξει” με το κοινό στο Twitter.

 

 

emoji,CYBERCULTURE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home