Σερφάρει το 81,4% των Ελλήνων

Σερφάρει το 81,4% των Ελλήνων

Συνεχίζεται με αρκετά δυναμικούς ρυθμούς η αύξηση της χρήσης του Internet στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη νέα έρευνα της Focus Bari, Focus ontechlife, για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2017, όπου παρατηρείται αύξηση των χρηστών κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Ειδικότερα, η νέα έρευνα δείχνει ότι ανεξαρτήτως συχνότητας το 81,4% των Ελλήνων χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, όταν στην αντίστοιχη έρευνα για το 4ο τρίμηνο του 2016 το ποσοστό ήταν 77,6%. Καθημερινοί χρήστες είναι με βάση την έρευνα το 70,6% των Ελλήνων, ενώ στις ηλικίες 13-44 ετών η χρήση του Internet είναι καθολική και καθημερινή σε ποσοστό 87,8%. Και αυτά τα ποσοστά είναι αυξημένα σε σχέση με τρεις μήνες πίσω.

Αντιθέτως, λίγο μικρότερα εμφανίζονται τα νούμερα που αφορούν τη μέση διάρκεια ημερήσιας χρήσης του Internet, όπου ανεξαρτήτως ηλικίας αυτή κυμαίνεται στα 177 λεπτά, με την υψηλότερη επίδοση να παρουσιάζει η κατηγορία χρηστών 18-24 ετών, όπου η μέση διάρκεια είναι 243 λεπτά.

Επίσης αυξημένη εμφανίζεται και η χρήση smartphone, με 7 στους 10 Έλληνες να έχουν στην κατοχή τους μια τέτοια συσκευή. Ταυτόχρονα, το smartphone αναδεικνύεται με βάση την έρευνα ως κύριο μέσο πρόσβασης στο Internet ιδιαίτερα για τους νέους. Ειδικότερα, το 54% των Ελλήνων συνδέονται καθημερινά στο Internet από το κινητό τους τηλέφωνο, όμως σχεδόν 9 στους 10 τέτοιους χρήστες είναι ηλικίας 13-24 ετών. Μάλιστα, το smartphone ως μέσο πρόσβασης στο Internet προηγείται και σε επίπεδο νοικοκυριού, σε ποσοστό 65,1% με τις επόμενες δύο δημοφιλέστερες συσκευές να είναι το laptop (53,2%) και ο σταθερός υπολογιστής (36,9%).

Αρκετά διαδεδομένη είναι και η χρήση των εφαρμογών αφού περίπου οι μισοί (49,3%) δηλώνουν ότι κατεβάζουν apps στο smartphone τους με τις 5 δημοφιλέστερες κατηγορίες να είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι χάρτες, τα παιχνίδια, η ενημέρωση και η μουσική-video.

Σε ότι αφορά τις πολύ μικρές ηλικίες 5-12 ετών, το 77% αυτών μπαίνει στο Διαδίκτυο, με τις δημοφιλέστερες συσκευές να διαφοροποιούνται από εκείνες που αναφέραμε σε επίπεδο νοικοκυριού. Ειδικότερα, εδώ νούμερο 1 συσκευή είναι το tablet και ακολουθείται από το σταθερό υπολογιστή και μετά το laptop. H απουσία του smartphone εξηγείται από το γεγονός ότι στις συγκεκριμένες ηλικίες το ποσοστό κατοχής κινητού τηλέφωνου είναι αρκετά μικρότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες ηλικίες. Επίσης, μια ακόμα εξήγηση είναι ότι και οι γονείς αποφεύγουν να δανείζουν το smartphone στα παιδιά αυτών των ηλικιών.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home