Σε εφαρμογή Eye Tracking το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Cosmote Hackathon

Deasy @ 19.05.2017
Σε εφαρμογή Eye Tracking το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Cosmote Hackathon
Τα μέλη της νικήτριας ομάδας Loceye με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ.

Η Loceye, μια cross-platform εφαρμογή που παρακολουθεί την ίριδα του ματιού και αναλύει τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούμε το περιβάλλον, πήρε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό καινοτομίας Cosmote Hackathon, που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Η λύση της Loceye, που έχει ελάχιστες απαιτήσεις από πλευράς εξοπλισμού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές μάρκετινγκ, αλλά και από ερευνητές HCI (Human Computer Interaction) και γνωσιακής ψυχολογίας, ενώ το 1ο βραβείο της εφαρμογής συνοδεύτηκε με χρηματικό έπαθλο ύψους 5.000 ευρώ.

Το 2ο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα «Kiiim» για την ιδέα «AYLO - Location Based Messaging».  Πρόκειται για μία εναλλακτική εφαρμογή ανταλλαγής μυνημάτων που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μοιραστεί πολλαπλά μυνήματα, γραπτά ή multimedia, ανοιχτά προς όλους ή ιδιωτικά, τα οποία είναι προσβάσιμα στον παραλήπτη εφόσον επισκεφτεί μία συγκεκριμένη τοποθεσία.

Το 3ο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα «IRIS» για την ιδέα «Chat Bots & Business Intelligence Solutions». Πρόκειται για μία λύση customer provisioning που συνδυάζει τεχνολογίες Chat Bots με λύσεις επιχειρηματικής ευφυΐας (Business Intelligence) και προηγμένους αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).

Η νικήτρια ομάδα του 2ου βραβείου έλαβε συσκευές Samsung Galaxy S8 και μάσκες εικονικής πραγματικότητας Samsung Gear VR για όλα τα μέλη της, ενώ  η ομάδα του 3ου βραβείου πήρε δωροεπιταγές αξίας 300 ευρώ από την αλυσίδα Γερμανός.

Επιπλέον, εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και mentoring για 6 μήνες από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΟΠΑ) θα λάβουν οι ομάδες «SentiGeek» με την ιδέα «Products & Services Customer Feedback Analysis» και «SBT» με την ιδέα «Bicycle Gear Shifting Automation».

COSMOTE HACKATHON,ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ,ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ,COSMOTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home