Οι χάκερ της CIA

Deasy @ 07.03.2017
Οι χάκερ της CIA

Το Wikileaks έδωσε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Τρίτης έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες της CIA στην ανάπτυξη κακόβουλου λογισμικού για κάθε διαθέσιμη πλατφόρμα και λειτουργικό σύστημα "εκεί έξω".

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, η CIA είχε αναπτύξει διάφορες τεχνικές για να αποκτά απομακρυσμένη (και φυσικά μη εξουσιοδοτημένη) πρόσβαση σε smartphones. Κανένας κατασκευαστής δεν έχει γλιτώσει (όχι πού θα γλίτωνε δηλαδή) και όπως σημειώνουν οι συντάκτες του Wikileaks μπορεί το iPhone να αντιστοιχεί στο 14,5% της συνολικής εγκατεστημένης βάσης των smartphones αλλά είναι μια συσκευή εξαιρετικά δημοφιλής σε πολιτικούς και επιχειρηματίες. Εννοείται πως την ίδια στιγμή που ομάδες της CIA έβαζαν στο στόχαστρο κατόχους iPhone, άλλες ομάδες έκαναν το ίδιο για κατόχους δημοφιλών Android συσκευών της Sony, της Samsung, της HTC (και πολλών άλλων, θα συμπληρώναμε).

Εχουμε επίσης την περίπτωση όπου η CIA κατόρθωσε να μετατρέψει τηλεοπτικές συσκευές σε... κοριούς. Σύμφωνα με το Wikileaks, η CIA  συνεργάστηκε με τη βρετανική MI5 για την κατασκευή ενός λογισμικού που όταν προσέβαλε τηλεοράσεις της Samsung τις εμφάνιζε να είναι εκτός λειτουργίας, όμως στην πραγματικότητα κατέγραφαν κάθε συνομιλία στον χώρο.

Επίσης, το Wikileaks υποστηρίζει πως το Προξενείο των ΗΠΑ στη Φρανκφούρτη είναι η ευρωπαϊκή βάση για τις δραστηριότητες των χάκερ της CIA. Συμπτωματικά, λέμε εμείς τώρα, στην ίδια πόλη τυχαίνει να βρίσκεται και η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

CIA,WIKILEAKS,HACKING,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home