Χάσαμε το Σκιαπαρέλι, στοπ

Deasy @ 20.10.2016
Χάσαμε το Σκιαπαρέλι, στοπ

Η προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA )να προσεδαφίσει το όχημα Schiaparelli στην επιφάνεια του Άρη δεν φαίνεται να πήγε όπως είχε σχεδιαστεί.

Οι εκπρόσωποι της ESA που έχουν επιφορτιστεί με την ενημέρωση δημοσιογράφων και κοινού για την πορεία της αποστολής Exomars ενημέρωσαν χθες πως κάτι δεν έγινε σωστά στα τελευταία στάδια της διαδικασίας και πως η επικοινωνία με το σκάφος διεκόπη 50 δευτερόλεπτα πριν την προσεδάφιση.

Η αποστολή της ESA και της Roscosmos πήγαινε άψογα μέχρι την Τετάρτη. Το διαστημόπλοιο Trace Gas Orbiter (TGO) τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον Άρη χωρίς προβλήματα μετά από ένα ταξίδι επτά μηνών, στο πλαίσιο της αποστολής που έχει ως στόχο να αποκαλύψει γεωλογικά και βιολογικά μυστικά που (μπορεί να) κρύβει ο Κόκκινος Πλανήτης.

Τα καλά νέα όμως τελείωσαν εδώ, καθώς η προσεδάφιση μάλλον κατέληξε σε ένα άτσαλο τρακάρισμα με το έδαφος του Άρη. Ωστόσο δεν έχουν χαθεί όλες οι ελπίδες και στην προσπάθεια ανεύρεσης του Schiaparelli μετέχουν το “μητρικό” TGO, δύο σκάφη της NASA και το Mars Express της ESA. Δες το από την καλή του πλευρά, πριν από 30 χρόνια πόσοι άνθρωποι θα θεωρούσαν απολύτως φυσιολογικό να κόβουν βόλτες γύρω από έναν άλλο πλανήτη δικές του δημιουργίες;

ΔΙΑΣΤΗΜΑ,ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ,ESA,NASA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home