Ανάκτηση αισθήσεων με τη βοήθεια ρομπότ

Deasy @ 13.10.2016
Ανάκτηση αισθήσεων με τη βοήθεια ρομπότ

Ενας 28χρονος που είχε μείνει παράλυτος μετά από τροχαίο ατύχημα όταν ήταν στην ηλικία των 18 ετών ένιωσε ξανά τα δάχτυλά του.

Αν αυτά που βλέπουμε και διαβάζουμε τους τελευταίους μήνες μπορούν να ενταχθούν σε ένα μεγαλύτερο κεφάλαιο νομίζουμε πως αυτό θα έπρεπε να έχει τον τίτλο “Να δεις τι σου έχω για μετά”. Σχεδόν δεν περνάει εβδομάδα που να μην ακούμε, διαβάζουμε, βλέπουμε για το πώς ο συνδυασμός ανθρώπου και ρομποτικής ξεπερνά προβλήματα που για την πλειονότητα των ανθρώπων εξακολουθούν να είναι ανυπέρβλητα.

Στο τελευταίο, λοιπόν, επεισόδιο, ένας ρομποτικός βραχίονας συνδέθηκε απευθείας με τον εγκέφαλο του Νέιθαν Κόπλαντ με ηλεκτρόδια που όπως διαβάζουμε στον Independent δεν έχουν μέγεθος μεγαλύτερο από κουμπί πουκαμίσου.

Ο Κόπλαντ έκανε λόγο για μια “πραγματικά παράξενη αίσθηση” καθώς αντιλαμβανόταν τις πιέσεις και τα αγγίγματα που εκτελούσε ο ρομποτικός βραχίονας.

Με την ευκαιρία, μπορείς να ρίξεις μια ματιά και σε ένα πρόγραμμα στη Βραζιλία, χάρη στο οποίο άνθρωποι καθηλωμένοι στο αναπηρικό καροτσάκι μπορούν να ξαναπερπατήσουν χάρη σε έναν εξωσκελετικό μηχανισμό που είναι συνδεδεμένος με τον εγκέφαλό τους.

Να δεις τι σου’χω για μετά…

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home