Εκρηκτική αύξηση των mobile πληρωμών στην Ευρώπη

Deasy @ 11.10.2016
Εκρηκτική αύξηση των mobile πληρωμών στην Ευρώπη

Δραματικά διαφορετικό σε σχέση με ένα χρόνο πριν παρουσιάζεται το τοπίο των ψηφιακών πληρωμών, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Visa, η οποία δείχνει ότι οι καταναλωτές υιοθετούν πολύ γρήγορα τις νέες μεθόδους. Συγκεκριμένα, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε με δείγμα περισσότερων από 36.000 καταναλωτών από 19 χώρες δείχνει ότι ο αριθμός εκείνων που χρησιμοποίησαν μια φορητή συσκευή (smartphone, tablet ή wearable) έχει τριπλασιαστεί. Ειδικότερα, το 54% των καταναλωτών που πήραν μέρος στην έρευνα, χρησιμοποιούν σε σταθερή βάση μία φορητή συσκευή για πληρωμές, σε σύγκριση με μόλις 18% σε αντίστοιχη περσινή έρευνα. Ταυτόχρονα έχει μειωθεί πάρα πολύ ο αριθμός εκείνων που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ στο παρελθόν φορητή συσκευή για να πληρώσουν καθημερινές αγορές. Πρίν από ένα χρόνο έφθανε το 38% των ερωτηθέντων, σήμερα, αυτός ο αριθμός έχει πέσει στο 12%.


Ποιοι είναι αυτοί και τι αγοράζουν

Παρατηρώντας τις 10 χώρες όπου οι πληρωμές μέσω φορητών συσκευών κυριαρχούν, μπορούμε να τις κατατάξουμε σε δύο κατηγορίες: αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Τουρκία και η Ρουμανία, οι οποίες εκτός από παραδοσιακές μεθόδους πληρωμών υιοθετούν νέες τεχνολογίες, και αναπτυγμένες αγορές - ιδιαίτερα οι Σκανδιναβικές χώρες – που υιοθετούν νέες τεχνολογίες με διαφορετικούς ρυθμούς.

Έχει ενδιαφέρον ότι οι χρήστες πληρωμών μέσω φορητών συσκευών υποστηρίζουν επίσης ότι νιώθουν άνετα να πραγματοποιούν αγορές ακριβών προϊόντων μέσω φορητών συσκευών όσο και καθημερινές αγορές.

 

Άνοδος του mobile banking σε όλες τις ηλικίες

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το mobile banking αυξάνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Για πρώτη φορά, περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους που πήραν μέρος στην έρευνα από βαθμίδες όλων των ηλικιών κάνουν χρήση mobile banking. Ενώ οι millennials παραμένουν η πιο δραστήρια κατηγορία, άλλες ηλικιακές ομάδες προσαρμόζονται επίσης γρήγορα καθώς ο υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης σε σχέση με το 2015 αφορά το ηλικιακό γκρουπ 55-64.

Σε όλη την Ευρώπη, η αύξηση της χρήσης του mobile banking δίνει  τη δυνατότητα σε περισσότερους χρήστες να διαχειριστούν τα έξοδα και τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, με το 41% να δηλώνουν ότι ελέγχουν το υπόλοιπο του λογαριασμού τους online ή μέσω κάποιας τραπεζικής εφαρμογής.

 

Συσχέτιση με τις ανέπαφες πληρωμές

Η έρευνα δείχνει ότι σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, οι ανέπαφες πληρωμές είναι πλέον ο κανόνας.

Σε όλη την Ευρώπη, οι χρήστες καρτών ανέπαφων συναλλαγών είναι περισσότερο πρόθυμοι να υιοθετήσουν νέες μεθόδους πληρωμών συγκριτικά με αυτούς που δεν χρησιμοποιούν αντίστοιχες κάρτες. Η έρευνα υπογραμμίζει ότι οι χρήστες καρτών ανέπαφων συναλλαγών δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη χρήση φορητών συσκευών σαν μέθοδο πληρωμής σε ένα κατάστημα (52% χρήστες καρτών ανέπαφων συναλλαγών σε σύγκριση με 32% με μη χρήστες), για αγορές μέσω εφαρμογών (49% σε σύγκριση με 31%) ή στη χρήση φορητών συσκευών για να πληρώσουν για ένα γεύμα (50% σε σύγκριση με 30%).

VISA,MOBILE PAYMENTS,ΑΝΕΠΑΦΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home