12 χρόνια φορητότητας, 10 εκατομμύρια αριθμοί άλλαξαν δίκτυο

Deasy @ 07.10.2016
12 χρόνια φορητότητας, 10 εκατομμύρια αριθμοί άλλαξαν δίκτυο

Περισσότερες από 10 εκατομμύρια συνδέσεις, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας έχουν μεταφερθεί σε νέο πάροχο, διατηρώντας τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό, στα 12 χρόνια λειτουργίας της διαδικασίας φορητότητας.

Η φορητότητα αριθμών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, από το 2004 που επιβλήθηκε επιτυχώς από την ΕΕΤΤ, έχει πλέον αναδειχθεί σε καθοριστικό παράγοντα ανάπτυξης του ανταγωνισμού στη λιανική αγορά τηλεπικοινωνιών, ενθαρρύνοντας τη μετάβαση των καταναλωτών σε διαφορετικούς παρόχους, καθώς και την πρόσβαση σε περισσότερες και πιο προσιτές επιλογές συνδυαστικών υπηρεσιών σε τηλεφωνία και Internet. Συγκεκριμένα, κατά την τελευταία οκταετία (2008-2015), οι μεταφερθέντες αριθμοί υπερβαίνουν, κατά μέσο όρο, το 1 εκατ. ετησίως, αποδεικνύοντας ότι συνεχώς περισσότεροι συνδρομητές αξιοποιούν τη φορητότητα αριθμού κατά την αναζήτηση ανταγωνιστικών οικονομικών προγραμμάτων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο foritotita.gr υπάρχει ειδική εφαρμογή της ΕΕΤΤ «Βρείτε τον πάροχο ενός αριθμού», όπου οι συνδρομητές μπορούν να ενημερωθούν εάν η κλήση που θα πραγματοποιήσουν είναι εντός ή εκτός δικτύου του παρόχου τους και κατά συνέπεια να εκτιμήσουν τη σχετική χρέωση ανάλογα με το οικονομικό πρόγραμμα που διαθέτουν.

ΕΕΤΤ,ΦΟΡΗΤΟΤΗΤΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home