Το έξυπνο σπίτι της LG συμβατό και με την Alexa της Amazon

Deasy @ 03.09.2016
Το έξυπνο σπίτι της LG συμβατό και με την Alexa της Amazon

Στην επέκταση του οικοσυστήματος Smart Home με περισσότερες συνεργασίες και συγκεκριμένα με την Amazon προχωράει η LG, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία και παρουσίασε στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της IFA.

Ειδικότερα, το SmartThinQ Hub της LG είναι πλέον συμβατό με την ‘Alexa’, την ‘έξυπνη προσωπική βοηθό’ (intelligent personal assistant) της Amazon Echo επιτρέποντας στους χρήστες να ελέγχουν με φωνητική  εντολή τις συνδεδεμένες LG οικιακές συσκευές χωρίς τη χρήση smartphone. Ταυτόχρονα, αισθητήρας SmartThinQ με το Amazon Dash επιτρέπει στους χρήστες να παραγγείλουν online είδη οικιακής χρήσης με το πάτημα ενός κουμπιού. Με πιο απλά λόγια, ένα πλυντήριο ρούχων με SmartThinQ αισθητήρα μπορεί και να ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, όταν ο κύκλος πλύσης έχει ολοκληρωθεί, αλλά και να πραγματοποιήσει παραγγελία για απορρυπαντικό.

Στο πλαίσιο της IFA, η LG παρουσιάζει το Smart InstaView Door-in-Door ψυγείο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με μια διάφανη οθόνη αφής LCD 29 ιντσών. Tο συγκεκριμένο ψυγείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως μια οθόνη υπολογιστή, αφού τροφοδοτείται από τον Intel Compute Stick, ένα μικροσκοπικό υπολογιστή με επεξεργαστή Intel Atom, καθώς και ως ‘παράθυρο’ για να βλέπει ο χρήστης το περιεχόμενο του ψυγείου χωρίς να ανοίξει την πόρτα, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Knock-On, η οποία μετατρέπει την οθόνη σε διάφανη με μόνο δύο κινήσεις.

Στο Βερολίνο, η LG παρουσιάζει επίσης το «έξυπνο» ψυγείο της σειράς LG SIGNATURE, το οποίο έχει εξελιχθεί με σκοπό να ταιριάζει στο διαφορετικό τρόπο ζωής κάθε χρήστη, αξιοποιώντας περιβαλλοντικά πρότυπα καθώς και πρότυπα συμπεριφοράς που προκύπτουν από τη χρήση της συσκευής, μέσω αισθητήρων προηγμένης τεχνολογίας. Το προηγμένο ψυγείο της LG διαθέτει αισθητήρες για την πόρτα, την υγρασία καθώς και την εξωτερική και εσωτερική θερμοκρασία. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει πότε τοποθετείται ζεστό ή καυτό φαγητό στο εσωτερικό του ψυγείου, ρυθμίζοντας ανάλογα τον ανεμιστήρα και προσφέροντας 30% ταχύτερη ψύξη από τα συμβατικά ψυγεία[1]. Το ψυγείο της σειράς LG SIGNATURE διαθέτει μια εσωτερική, πανοραμική κάμερα 2.0 megapixel με υπερ-ευρυγώνιο φακό αιχμαλωτίζοντας εικόνες από το εσωτερικό του ψυγείου, από διάφορες γωνίες, τις οποίες μπορεί ο χρήστης να δει κατά τη διάρκεια που κάνει τα ψώνια του.

Στην έκθεση IFA 2016, η LG παρουσιάζει επίσης μια νέα σειρά από αξεσουάρ ΙοΤ συμπεριλαμβανομένων των SmartThinQ Lightbulb, SmartThinQ Plug και SmartThinQ Motion Sensor, τα οποία είναι απολύτως συμβατά με το SmartThinQ Hub και τους αισθητήρες SmartThinQ της LG.

 
ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ,INTERNET OF THINGS,IFA 2016,LG ELECTRONICS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home