Περιήγηση στην πόλη της Αλεξανδρούπολης με ένα NEVMA

Ανοικτή διαδραστική πλατφόρμα για τους επισκέπτες της πόλης με την τεχνολογία της Microsoft.

Deasy @ 23.06.2016

Μια διαφορετική εμπειρία ενημέρωσης απολαμβάνουν εδώ και λίγες ημέρες οι επισκέπτες της πόλης της Αλεξανδρούπολης, καθώς ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης υιοθέτησε την τεχνολογία του Microsoft Kinect για να προσφέρει διαδραστικό περιεχόμενο στο κοινό.

Ειδικότερα, στο κέντρο της πόλης τοποθετήθηκε ένα νέο info kiosk, το οποίο αξιοποιεί τους αισθητήρες κίνησης Kinect, επιτρέποντας στον χρήστη να αλληλεπιδρά με μοναδικό χειριστήριο το σώμα του και να λαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες, σε μορφή διαδραστικού ψηφιακού περιεχομένου. Ειδικότερα, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται εύκολα και γρήγορα, σχετικά με τα καταστήματα του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου, τις τρέχουσες προσφορές τους, τα δρομολόγια Μέσων Μεταφοράς, το χάρτη της περιοχής, τον καιρό, τα τουριστικά σημεία ενδιαφέροντος, ενώ μπορούν να παίξουν και διαδραστικά παιχνίδια, χρησιμοποιώντας απλές κινήσεις του σώματος. Το έργο ανέλαβε η εταιρία τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στη Θράκη, Alpha Πληροφορική, η οποία, με βάση τεχνολογίες της Microsoft, ανέπτυξε το NEVMA (Natural Environment for Virtual Movement Applications),  ένα οικοσύστημα καινοτόμων εφαρμογών με υποστήριξη φυσικής κίνησης.   

Οι εφαρμογές NEVMA παρέχουν διαδραστικά, μέσω καμερών Microsoft Kinect, ψηφιακό περιεχόμενο που προβάλλεται σε οθόνες υψηλής ανάλυσης (4K). Eντοπίζουν τους χρήστες και παρουσιάζουν με απλές κινήσεις των χεριών τους, καταστήματα, προϊόντα και πληροφορίες με την μορφή μιας «ψηφιακής βιτρίνας».

Το NEVMA ξεκίνησε το 2011 στο πλαίσιο του προγράμματος Microsoft Technology Adoption Program (TAP), το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε πελάτες της Microsoft να δοκιμάζουν τα προϊόντα της εταιρίας πριν την επίσημη κυκλοφορία τους, προκείμενου να δίνουν την άποψη τους, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία και τον αισθητήρα Microsoft Kinect. Αντίστοιχες εφαρμογές με αυτή της Αλεξανδρούπολης έχουν δοκιμαστεί στο χώρο της εκπαίδευσης (παρουσίαση εκπαιδευτικού περιεχομένου), της υγείας (εντός χειρουργείου σε πραγματική επέμβαση), του εμπορίου (διαδραστική βιτρίνα, διαδραστικά ράφια), στις κατασκευές (προβολή 3D κατασκευής), στο μάρκετινγκ κ.α. Επίσης, η τεχνολογία NEVMA μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους βιτρίνα, όπως σε εμπορικά κέντρα, φαρμακεία, ξενοδοχεία και μουσεία. 

KINECT,ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ,ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home