Η Microsoft εξαγοράζει το Linkedin

Deasy @ 13.06.2016
Η Microsoft εξαγοράζει το Linkedin

Μια μεγάλη είδηση έχει η σημερινή μέρα καθώς η Microsoft ανακοίνωσε ότι πρχωράει στην εξαγορά του Linkedin, μια κίνηση το συνολικό κόστος της οποίας θα ξεπεράσει τα 26 δισ. δολάρια (196 δολάρια η μετοχή).

Σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά η Microsoft στην ανακοίνωσή της, το Linkedin θα διατηρήσει την ανεξαρτησία του και θα παραμείνει επικεφαλής ο Jeff Weiner στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ανεφερόμενος απευθείας στον Satya Nadella, CEO της Microsoft.

Επιπλέον, μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία χρήσης του Linkdein, που δημοσιεύονται στην ανακοίνωση, είναι:   

- 19% ανάπτυξη το τελευταίο έτος στη χρηστική βάση, η οποία αριθμεί περισσότερα από 433 εκατομμύρια εγγεγραμμένα μέλη.

- 9% ανάπτυξη στους μοναδικούς χρήστες ανά μην που ξεπέρασαν τα 105 εκατομμύρια

- 49% ανάπτυξη στους χρήστες από φορητή συσκευή

- 34% ανάπτυξη στη θέαση σελίδων που ξεπέρασαν τα 45 δισ. ανά τρίμηνο

- 101% στις ενεργές αγγελίες εργασίας που ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια.

Η εξαγορά του Linkedin αναμένεται να προσφέρει στον αμερικάνικο κολοσσό ένα ακόμα πυλώνα παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις, ενισχύοντας το portfolio σε ένα τομέα που μέχρι τώρα δεν είχε παρουσία, ενώ για το Linkedin αποτελεί μια ένεση ρευστότητας σε μια περίοδο που είχε παρουσιαστεί μείωση εσόδων και αντίστοιχα πτώση της τιμής της μετοχής της εταιρείας.

Στα παράπλευρα αποτελέσματα της εξαγοράς του Linkedin αξίζει να σημειώσουμε και τη σημαντική άνοδο της μετοχής του Twitter (κατά τα πρώτα λεπτά μετά την ανακοίνωση), το οποίο αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα. Πιθανότατα και το Twitter εκτιμάται από την επενδυτική αγορά ως ένας νέος πιθανός στόχος εξαγοράς από κάποιον άλλο μεγάλο παίκτη του κλάδου. 

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, το αμερικάνικο μέσο Business Insider ήρθε σε επαφή τόσο με τον Satya Nadella όσο και με τον Jeff Weiner, ρωτώντας τους για τους λόγους που οδήγησαν στο deal. Ο επικεφαλής της Microsoft απάντησε ότι η εξαγορά του Linkedin απαντάει και στις τρεις ερωτήσεις που τίθενται από την διοίκηση της εταιρείας σε κάθε ενδεχόμενη τέτοια κίνηση. Βοηθάει τη Microsoft να αυξήσει την αγορά στην οποία απευθύνεται, μεγαλώνει το βαθμό εμπλοκής της με την βάση χρηστών της και αυξάνει το βαθμό διαφοροποίησής της. Ταυτόχρονα, η διοίκηση της εταιρείας θεωρεί ότι μπορεί να αυξήσει το μέγεθος του Linkdein, χάρη στο εκτεταμμένο δίκτυο διανομής της. Από την πλευρά του, ο Jeff Weiner στάθηκε στην προσωπικότητα του επικεφαλή της Microsoft αλλά και στο ότι το Linkedin θα διατηρήσει την αυτόνομη δραστηριότητά του, στοιχείο που του εξασφαλίζει να πετύχει την αποστολή και το όραμα του. 

LINKEDIN,ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home