150 εκατομμύρια 5G συνδρομές κινητής τηλεφωνίας μέχρι το 2021

Deasy @ 14.01.2016
150 εκατομμύρια 5G συνδρομές κινητής τηλεφωνίας μέχρι το 2021

Στην εκτίμηση ότι τα 5G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα μετρούν 150 εκατομμύρια συνδρομές μέχρι το 2021 καταλήγει η τελευταία έκθεση από το Ericsson Consumer Lab, η οποία παρέχει επιπλέον στοιχεία για το μέλλον της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Στο 5G, που αναμένεται να συνδέσει νέους τύπους συσκευών και να βάλει πιο έντονα στη ζωή μας το Internet of Things, το Ericsson Consumer Lab θεωρεί ότι το προβάδισμα έχουν τέσσερις χώρες: Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Κίνα και ΗΠΑ προβλέπεται να ηγούνται των συνδρομών του πρώτου και πιο γρήγορου 5G δικτύου.

 

Συνεχίζεται η αύξηση στη χρήση video

Η έκθεση αποκαλύπτει μια σημαντική αύξηση στην παρακολούθηση βίντεο από κινητές συσκευές, η οποία οδηγεί σε περίπου έξι φορές υψηλότερο όγκο μεταφοράς δεδομένων, ανά smartphone στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη (2015 έως 2021). Η κινητικότητα δεδομένων στη Βόρεια Αμερική ανά ενεργό smartphone θα αυξηθεί από 3,8 έως 22 GB το μήνα έως το 2021, ενώ στη Δυτική Ευρώπη, η αύξηση αναμένεται από 2 έως 18 GB το μήνα.

Με 20 νέες συνδρομές κινητής τηλεφωνίας να  ενεργοποιούνται κάθε δευτερόλεπτο , η παγκόσμια αύξηση των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας αποτελεί ακόμα μία σαφής ένδειξη της αύξησης της μεταφοράς δεδομένων. Αυτήν τη στιγμή ο αριθμός των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας ισούται με τον αριθμό ανθρώπων στον πλανήτη. Το 2016 θα φτάσουμε τις 4 δις συνδρομές, μόνο στα smartphone .

Άλλα σημαντικά σημεία από το τελευταίο Mobility Report της Ericsson περιλαμβάνουν:

Το βίντεο κυριαρχεί στην κυκλοφορία δεδομένων: Η παγκόσμια διακίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να αυξηθεί δέκα φορές έως το 2021 και το βίντεο αναμένεται να αντιπροσωπεύει το 70% του συνόλου της κινητής κινητικότητας δεδομένων στο ίδιο έτος. Σε πολλά κοινωνικά δίκτυα σήμερα, λογαριασμοί του YouTube αντιστοιχούν σε ποσοστό έως 70% του συνόλου της κίνησης/παρακολούθησης βίντεο, ενώ το μερίδιο της κυκλοφορίας βίντεο του Netflix μπορεί να φτάσει και το 20% σε αγορές στις οποίες είναι διαθέσιμο.

Η Κίνα θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ ως η μεγαλύτερη αγορά LTE παγκοσμίως: Μέχρι το τέλος του 2015, η Κίνα θα έχει 350 εκατομμύρια LTE συνδρομές - σχεδόν το 35% του συνόλου των LTE συνδρομών παγκοσμίως. Η αγορά αναμένεται να έχει 1,2 δισεκατομμύρια LTE συνδρομές μέχρι το 2021.

Η Αφρική γίνεται όλο και πιο συνδεδεμένη ήπειρος: Πριν από πέντε χρόνια (2010), υπήρχαν 500 εκατομμύρια συνδρομές κινητής τηλεφωνίας σε όλη την Αφρική, μέχρι το τέλος του 2015 ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί σε 1 δισ.. Η αυξηση της συνδεσιμότητας βελτιώνει την προοπτική χρηματοπιστωτικής ένταξης των 70% των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, που δεν εξυπηρετούνται διατραπεζικά, και πλέον αρχίζουν να παίρνουν μορφή, σε ολόκληρη την Αφρική.

Το ICT ενισχύει την οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα: Το ICT θα επιτρέψει την εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας και εκπομπής αερίων θερμοκηπίου (GHG) σε όλους τους άλλους τομείς της βιομηχανίας. Η συνολική μείωση των εκπομπών θα μπορούσε να φτάσει έως και 10 γιγατόνους των εκπομπών CO2e, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2030 - περισσότερο από το τρέχον αποτύπωμα άνθρακα των ΗΠΑ και της ΕΕ, συνολικά.

ERICSSON CONSUMER LAB,5G,ERICSSON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home