Αυτοκίνητα με τη φωνητική βοηθό της Amazon από τη Ford

Deasy @ 05.01.2016
Αυτοκίνητα με τη φωνητική βοηθό της Amazon από τη Ford

«Alexa άνοιξε τη γκαραζόπορτα». Αυτή και πολλές ακόμα είναι οι φωνητικές εντολές που θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν οι ιδιοκτήτες των νέων αυτοκινήτων της Ford, λαμβάνοντας τη σχετική απάντηση από τη φωνητική βοηθό της Amazon.

Αν και πολλοί θεωρούσαν δεδομένη τη συμφωνία της Ford με τη Google για την δυνατότητα φωνητικών εντολών και στο περιβάλλον του αυτοκινήτου, η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία έκανε την (μικρή) έκπληξη επιλέγοντας τη λύση της Amazon, Amazon Echo, η οποία θα ενσωματωθεί στα νέα αυτοκίνητα, που θα εξοπλίζονται με το σύστημα ψυχαγωγίας Sync 3. Επιπρόσθετα, ο κάτοχος ενός αυτοκινήτου της Ford θα έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδρά φωνητικά με το αυτοκίνητό του, όχι μόνο όταν βρίσκεται μέσα σ’ αυτό αλλά και από το σπίτι του, ρωτώντας π.χ. για το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας του αυτοκινήτου πριν κατέβει στο γκαράζ.

Η συνεργασία των δύο πλευρών ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο Λας Βέγκας. Υπενθυμίζεται ότι χθες η ίδια εταιρεία ανακοίνωσε την υποστήριξη από το Sync 3 των λύσεων Apple CarPlay και Android Auto στα αυτοκίνητά της. Μετά τη νέα ανακοίνωση, η Ford δείχνει ότι προσπαθεί να μοιράσει ισότιμα τις συνεργασίες της με τα μεγάλα ονόματα του χώρου της τεχνολογίας. Ίσως βέβαια να οφείλεται ότι ακόμα βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια του μετασχηματισμού του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας (από την είσοδο της τεχνολογίας) όπου το σύνολο των εταιρειών και από τις δύο πλευρές δοκιμάζει λύσεις και περιμένει να διαπιστώσει ποιες θα είναι εκείνες που θα αναδειχθούν ως οι καλύτερες δυνατές.

Amazon Echo,ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,CES 2016,FORD,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home