Ανησυχητικά σημάδια για το Apple Pay

Deasy @ 04.12.2015
Ανησυχητικά σημάδια για το Apple Pay

Ενδεχομένως να είναι νωρίς ακόμα για να κρίνουμε την πορεία μιας υπηρεσίας με ζωή λίγο πάνω από ένα χρόνο αλλά μια φρέσκια έκθεση σχετικά με τις αγοραστικές συνήθειες των κατόχων iPhone δείχνουν σημάδια που λογικά θα πρέπει να κάνουν την Apple να ανησυχεί.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία στοιχεία της InfoScout δείχνουν ότι κατά το σαββατοκύριακο της «Μαύρης Παρασκευής» (της ημέρας με το μεγαλύτερο όγκο αγορών στις ΗΠΑ) μόλις το 2,7% των χρηστών που είχαν την ευχέρεια να κάνουν μία συναλλαγή με την υπηρεσία Apple Pay προχώρησαν σε μια τέτοια αγορά, έναντι ποσοστού 4,6% της αντίστοιχης ημέρας το 2014.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζει η έκθεση, τα αποτελέσματα προέρχονται από 300.000 καταναλωτές που έσπευσαν να καταθέσουν αντίγραφα των αποδείξεών τους και ενδεχομένως να μην είναι αντιπροσωπευτικά της πραγματικής εικόνας. Όμως από την άλλη πλευρά σπεύδει να προσθέσει ότι οι καταναλωτές δείχνουν να εμπιστεύονται ακόμα τις φυσικές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Σε ποσοστά 79% οι κάτοχοι iPhone και 74% οι κάτοχοι Android συσκευών είναι διατεθιμένοι να πληρώσουν με πλαστικό χρήμα.

Στα ερωτηματικά που δημιουργεί η έρευνα της InfoScout έρχονται να προστεθούν και τα αποτελέσματα μίας ακόμα, της Trustev, η οποία φανερώνει ότι μόλις το 20% των κατόχων iPhone έχουν δοκιμάσει το Apple Pay. Μάλιστα, το 15,3% αυτών δεν χρησιμοποιεί την υπηρεσία στη διάρκεια μιας εβδομάδας.

Στο σχετικό δημοσίευμα του Business Insider για το συγκεκριμένο θέμα φιλοξενούνται και δηλώσεις ανθρώπων της αγοράς του ηλεκτρονικού χρήματος, μεταξύ των οποίων του Peter Thiel, του συνυδριτή του PayPal, ο οποίος θέτει ερωτηματικά σχετικά με το πόσο τελικά βελτιώνουν την καθημερινότητα λύσεις mobile wallet όπως το Apple Pay, καθώς η απόσταση που τα χωρίζει (ως προς τη διαδικασία πληρωμής) δεν είναι μεγάλη σε σχέση με τη χρήση των καρτών. «Μερικές φορές όταν έχεις κάτι πολύ καλό και θες να πας σε κάτι τέλειο αποδεικνύεται πολύ δύσκολη η διαδικασία υιοθέτησης καθώς η απόσταση που χωρίζει τις δύο περιπτώσεις είναι απλά στοιχειώδης» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Thiel.

Υπομονή λοιπόν Apple…

APPLE PAY,MOBILE WALLET,ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home