Ένα "έξυπνο" νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Ψηφιακές λύσεις από τον ΟΤΕ στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου

Deasy @ 20.11.2015
Ένα 'έξυπνο' νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Σε ένα «έξυπνο» ψηφιακό νοσοκομείο μετέτρεψε το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης ο όμιλος ΟΤΕ σε συνεργασία με τη Cisco.

Κατ' αρχήν, οι δύο εταιρείες εγκατέστησαν στο νοσοκομείο συστήματα ασύρματης μετάδοσης φωνής και δεδομένων, που επιτρέπουν εξουσιοδοτημένη πρόσβαση του προσωπικού στα πληροφοριακά συστήματα του νοσοκομείου μέσω tablets ή smartphones. Επίσης, προχώρησαν και στην εγκατάσταση ενός νέου IP τηλεφωνικού κέντρου στο νοσοκομείο, καθώς και στη διασύνδεσή του με το υπάρχον. Με την ενιαία αυτή υποδομή, για δεδομένα και τηλεφωνία μέσω internet,  βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα στις εσωτερικές επικοινωνίες του νοσοκομείου, αφού το προσωπικό μπορεί να δέχεται εσωτερικές κλήσεις και στο smartphone του, ενώ μειώνονται δραστικά οι τηλεπικοινωνιακές δαπάνες.

Επιπλέον, ο όμιλος ΟΤΕ και η Cisco παρέχουν υπηρεσία εντοπισμού της θέσης (Location Base Services) των σημαντικών παγίων του νοσοκομείου, μέσω τεχνολογίας RFID (Radio Frequency Identification) tags, που επιτρέπει την παρακολούθηση τους σε πραγματικό χρόνο, με ακρίβεια ενός μέτρου, ελαχιστοποιώντας το κόστος των αναλώσιμων και της παρακολούθησης των κινητών παγίων του νοσοκομείου.

Τέλος, σε κάθε κλίνη εγκαταστάθηκαν τερματικές συσκευές με οθόνες αφής (bedside terminals), που λειτουργούν και ως μονάδες ψυχαγωγίας, ενημέρωσης και υποστήριξης των νοσηλευόμενων και των συνοδών τους, αλλά και ως εργαλείο δουλειάς για το νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου. Με τις  συσκευές αυτές, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, βελτιώνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς, μειώνονται οι χρόνοι αναμονής και αυξάνεται η παραγωγικότητα του ανθρώπινου δυναμικού.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home