Μια μέρα που την ξεχάσαμε

(Συγγνώμη)

Deasy @ 14.10.2015
Μια μέρα που την ξεχάσαμε

Χθες ήταν Τρίτη και 13, διαβάσαμε και ακούσαμε (πάλι) πολλά για τον γρουσούζικο συνδυασμό, αλλά μια εκδήλωση πέρασε στα ψιλά. Χθες, εκτός από τα των προλήψεων, ήταν η Ημέρα της Ada Lovelace.

Για να καταλάβεις πόσο στα ψιλά πέρασε, η Google χθες είχε το εταιρικό της λογότυπο και δεν μπήκε στον κόπο να τιμήσει την ημέρα και η παρτίδα σώθηκε από κάποια σκόρπια δημοσιεύματα για γυναίκες στην πρωτοπορία των υπολογιστών συν το hashtag #AdaLovelaceDay.

Για τους εκτός των τεχνολογικών τειχών που ενδεχομένως απορούν, εξηγούμαστε αμέσως.

Η Λαίδη Ada ήταν μαθηματικός, έζησε κατά τον 19ο αιώνα και ήταν κόρη του Λόρδου Μπάιρον ή Λόρδου Βύρωνα αν προτιμάτε (ναι, του γνωστού). Από νεαρή ηλικία έδειξε την κλίση της προς τα μαθηματικά και εργάστηκε με τον Charles Babbage, ο οποίος έμεινε γνωστός για την Αναλυτική Μηχανή. Η Ada ήταν εκείνη που σε μια σειρά σημειώσεων ανέπτυξε έναν αλγόριθμο, ο πρώτος που σχεδιάστηκε ποτέ για χρήση σε μια μηχανή. Η Αναλυτική Μηχανή, ωστόσο, ουδέποτε κατασκευάστηκε. Έμεινε στα χαρτιά. Όπως και ο αλγόριθμος, που παρέμεινε στην αφάνεια, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '50.

Το όνομά της είναι γνωστό στις ημέρες μας, από την ομώνυμη γλώσσα προγραμματισμού, η οποία χρησιμοποιείται ακόμα και στις ημέρες μας.

ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home