Μολυσμένες εφαρμογές στο App Store της Apple

Deasy @ 21.09.2015
Μολυσμένες εφαρμογές στο App Store της Apple

Για πολλούς το ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της Apple θεωρούνταν κάτι σαν άβατο για μολυσμένες εφαρμογές, καθώς τέτοια συμπτώματα ήταν πολύ σπάνια. Όμως όλα τα καλά έχουν ένα τέλος καθώς η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι προχώρησε σε εκκαθάριση του ηλεκτρονικού καταστήματός της από πλήθος εφαρμογών τόσο για το iPhone όσο και για το iPad, οι οποίες βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί από κακόβουλα προγράμματα. Κάτι για το οποίο είχαν προειδοποιήσει εδώ και μερικές μέρες αρκετές εταιρείες που ασχολούνται στο χώρο της ασφάλειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικάνικης εταιρείας οι χάκερς ενσωμάτωσαν τον κακόβουλο κώδικα σ’ αυτές τις εφαρμογές πείθοντας τους προγραμματιστές τους ότι ο κώδικας αυτός αφορούσε μια ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού Xcode, λογισμικό απαραίτητο για όσους θέλουν να υλοποιήσουν εφαρμογές για iPad και iPhone.

H Apple πέταξε τις μολυσμένες εφαρμογές από το ηλεκτρονικό της κατάστημα και βρίσκεται σε επικοινωνία με τους προγραμματιστές τους ώστε να χρησιμοποιήσουν τη σωστή έκδοση του xCode, έτσι ώστε να μπορέσουν να τις ξαναφτιάξουν και να τις διαθέσουν και πάλι στο App Store.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home