«Το κάλεσμα των μαρμάρων»: νέα σειρά ντοκιμαντέρ της Cosmote TV για τη διασπορά των ελληνικών αρχαιοτήτων στον δυτικό κόσμο

«Το κάλεσμα των μαρμάρων»: νέα σειρά ντοκιμαντέρ της Cosmote TV για τη διασπορά των ελληνικών αρχαιοτήτων στον δυτικό κόσμο
Η διασπορά των ελληνικών αρχαιοτήτων τους τελευταίους πέντε αιώνες και ο ρόλος που διαδραμάτισε η ελληνική αρχαιότητα στη διαμόρφωση της νεότερης ευρωπαϊκής πολιτιστικής ταυτότητας, αλλά και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους,  βρίσκονται στο επίκεντρο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Το κάλεσμα των μαρμάρων», σε παραγωγή Cosmote TV.

Στο «κάλεσμα των μαρμάρων», σπουδαίοι Έλληνες και Ευρωπαίοι ιστορικοί και αρχαιολόγοι, μεταξύ των οποίων και οι διευθυντές κορυφαίων αρχαιολογικών σχολών (Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών Αθήνας, Βρετανική Σχολή Αθηνών, Γαλλική Σχολή Αθηνών, Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών) που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα τα τελευταία 150 χρόνια, καταθέτουν τις απόψεις τους σχετικά με το ενδιαφέρον που έδειξε ήδη από τον 13ο αιώνα η Δυτική Ευρώπη για την απόκτηση ελληνικών αρχαιοτήτων. Σήμερα, η επιρροή της Αρχαίας Ελλάδας είναι εμφανής σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, κυρίως μέσα από αρχιτεκτονικά μνημεία και κτίρια.

Στη νέα σειρά ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην αρπαγή και τη μεταφορά των μαρμάρων του Παρθενώνα από τον Τόμας Μπρους, 7ο Κόμη του Έλγιν (1803), ενώ τονίζεται ότι η άφιξή τους στο Λονδίνο αποτέλεσε  ορόσημο για την  εξέλιξη της πόλης.

Η νέα σειρά 10 επεισοδίων έκανε πρεμιέρα χθες στο Cosmote History HD, με το πρώτο επεισόδιο να είναι ταυτόχρονα διαθέσιμο στο επίσημο YouTube κανάλι της Cosmote TV.  

 

 

Cosmote: θέλουμε να φέρουμε το νεανικό κοινό κοντά στην ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό

Η νέα παραγωγή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της περαιτέρω ενίσχυσης του προγράμματος του καναλιού Cosmote History HD, που αποτελεί σταθερά το πιο δημοφιλές κανάλι ντοκιμαντέρ στην πλατφόρμα της Cosmote TV. Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματίσει για την τρέχουσα σεζόν 20 συνολικά νέες παραγωγές, οι οποίες σταδιακά θα εντάσσονται στο πρόγραμμα του Cosmote History HD, ενώ θα είναι διαθέσιμα και on demand μέσα από την υπηρεσία Cosmote TV Plus.

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή ενημέρωση Τύπου για τη νέα παραγωγή της Cosmote TV, "Το κάλεσμα των μαρμάρων".

Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε ο Δημήτρης Μιχαλάκης (Executive Director της Cosmote TV) κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ένας σημαντικός στόχος που έχει θέσει η Cosmote TV είναι μέσα από παραγωγές, όπως «Το κάλεσμα των Μαρμάρων» να φέρει το νεανικό κοινό κοντά στην ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό.

«Σε αυτή τη λογική έχουμε ασχοληθεί με το να δημιουργήσουμε και να φέρουμε νέα ντοκιμαντέρ με μία σύγχρονη, φρέσκια ματιά. Μία τέτοια σειρά, που θα κάνει πρεμιέρα σύντομα στο κανάλι, είναι το «Λόγος-Αντίλογος» με παρουσιαστή τον Μάκη Παπαδημητρίου, που καταπιάνεται με το θέμα των debates και με τον τρόπο με τον οποίο η επιχειρηματολογία διδάσκεται σήμερα σε φοιτητές στα πανεπιστήμια, δομημένα με συγκεκριμένους κανόνες και θίγοντας θέματα της επικαιρότητας».

Στο ίδιο πλαίσιο θα πρέπει να ενταχθεί και η κίνηση της Cosmote TV να παρέχει δωρεάν το κανάλι Cosmote History σε όποιο σχολείο το ζητήσει, με τη μορφή desktop application.

 

Συμπαραγωγή με National Georgaphic

Ανάμεσα στις νέες παραγωγές που ετοιμάζει η Cosmote TV για το Cosmote History θα προστεθεί στο άμεσο μέλλον μία ακόμα που θα έχει ως κεντρικό θέμα τις αρχαιολογικές ανασκαφές στο νησί της Κέρου. Αξιοσημείωτο είναι ότι πρόκειται για μια συμπαραγωγή με το National Geographic, η οποία θα προβληθεί αρχικά μέσα από το Cosmote History και σε δεύτερο στάδιο από το κανάλι του διεθνούς δικτύου σε παγκόσμιο επίπεδο.

COSMOTE TV,COSMOTE HISTORY,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,COSMOTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home