Ακόμη και η Α. Μέρκελ ασχολήθηκε με το VDSL!

Ακόμη και η Α. Μέρκελ ασχολήθηκε με το VDSL!

Άπαντες ασχολούνται με το VDSL. Ακόμη και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Το θέμα προέκυψε χθες το απόγευμα κατά τη συνάντηση της κ. Μέρκελ με τους επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων, οι περισσότερες εκ των οποίων είχαν σχέση με τη Γερμανία. Έτσι, βρέθηκε εκεί και ο Μιχάλης Τσαμάζ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ.

Ο κ. Τσαμάζ έκανε μία μικρή παρουσίαση του ΟΤΕ, υποστήριξε ότι υπάρχει μία μεγάλη προσπάθεια για αναδιάρθρωση και ανέφερε ότι το κράτος έχει κάνει εργασιακές μεταρρυθμίσεις. Εκεί κάπου δέχθηκε την ερώτηση της Γερμανίδας καγκελαρίου περί ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα που μάλλον θα παραξένεψε όλους εκείνους –οι οποίοι είναι πολλοί- που δεν έχουν κατανοήσει ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες και το Internet είναι κλειδί για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η κ. Μέρκελ ρώτησε, λοιπόν, για το πως πάει η ευρυζωνικότητα στη χώρα μας για να πάρει την απάντηση από τον κ. Τσαμάζ ότι ο ΟΤΕ εδώ και δύο χρόνια προσπαθεί να δώσει VDSL συνδέσεις αλλά δεν το καταφέρνει λόγω της ΕΕΤΤ. Και, φυσικά, μετά ακολούθησε η ερώτηση – σχόλιο της Γερμανίδας καγκελαρίου: «είναι δυνατόν ο ρυθμιστής να εμποδίζει την ανάπτυξη της αγοράς;»

Το ενδιαφέρον είναι πάντως αν το σχόλιο της κ. Μέρκελ θα αποτελέσει αφορμή για να έχουμε εξελίξεις στο θέμα του VDSL, το οποίο ξαφνικά δείχνει να έχει «κολλήσει» με την ΕΕΤΤ να βάλλεται πανταχόθεν ότι δεν έχει κάνει σωστά τη δουλειά της. Μάλιστα, η Forthnet χθες ζητούσε από την ΕΕΤΤ να αναλάβει –έστω και καθυστερημένα- την πρωτοβουλία και να προχωρήσει σε επίγουσα διαδικασία ανάλυσης της αγοράς χονδρικής όσον αφορά το VDSL, μήπως και μπορέσει να βγει μία άκρη στο θέμα που έχει προκύψει και έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ακόμη παροχή συνδέσεων VDSL σε ευρεία κλίμακα και ενδεχομένως να μην υπάρξει ούτε εντός του 2012.

VDSL,ΕΕΤΤ,OTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home