Δωρεάν Online αποθηκευτικός χώρος

Νέα Υπηρεσία από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας. 50 GBytes Δικτυακού αποθηκευτικού χώρου on line για κάθε φοιτητή.

Deasy @ 22.10.2009
Δωρεάν Online αποθηκευτικός χώρος

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ), μέσω της ελληνικής Υποδομής Πλέγματος Υπολογιστικών Συστημάτων που λειτουργεί (HellasGrid), παρέχει τη νέα υπηρεσία Δικτυακού αποθηκευτικού χώρου ΠΙΘΟΣ, ελεύθερα και δωρεάν, σε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, καθώς και τα λοιπά μέλη της ελληνικής ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας.  

Η υπηρεσία ΠΙΘΟΣ προσφέρει σε κάθε χρήστη 50 GBytes Δικτυακού αποθηκευτικού χώρου, προσβάσιμα από παντού, πάντοτε, με ασφάλεια. Οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν τα αρχεία τους και να τα μοιραστούν με άλλους χρήστες ή/και ομάδες χρηστών. Επιπλέον, η υπηρεσία προσφέρει δυνατότητες αναζήτησης, αρχειοθέτησης (versioning), συγχρονισμού και τήρησης αντιγράφων εφεδρείας (sync/backup),  καθώς και αξιοποίησης της ως αποθηκευτικό μέσο από άλλες εφαρμογές.

Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο, που  διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητες  εργασίας και έρευνας για φοιτητές και ερευνητές, επιτρέποντάς τους την  ασφαλή πρόσβαση σε μεγάλο όγκο δεδομένων, από όπου και αν βρίσκονται. Το λογισμικό έχει αναπτυχθεί και διατίθεται με άδεια ανοιχτού κώδικα, και η υπηρεσία διαθέτει ανοιχτό τρόπο διασύνδεσης (API) για συνεργασία με άλλες εφαρμογές.

H υπηρεσία  ΠΙΘΟΣ, υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με τα παρακάτω συμμετέχοντα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα που είναι ήδη συνδεμένα με την ομοσπονδία καταλόγων Shibboleth:

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό  Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών - Ερευνητική Μονάδα 6, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΤΕΙ Αθήνας, ΤΕΙ Ηπείρου, ΤΕΙ Καλαμάτας, ΤΕΙ Κρήτης, ΤΕΙ Μεσολογγίου, ΤΕΙ Σερρών, ΤΕΙ Χαλκίδας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

(Για τα λοιπά ιδρύματα, εκκρεμεί η σύνδεση των καταλόγων τους  με το σύστημα ΠΙΘΟΣ)  

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία ΠΙΘΟΣ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα , το Forum του ΠΙΘΟΣ  ή να απευθυνθούν στο pithos@grnet.gr.

ONLINE STORAGE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home