HP Elitebook Revolve 810

Ένα ισχυρό εργαλείο για όσους είναι συνεχώς εκτός έδρας

Υπάρχει μία κατηγορία χρηστών, οι απαιτήσεις της οποίας είναι δύσκολο να καλυφθούν. Και αυτό γιατί ζητούν «αντικρουόμενα» χαρακτηριστικά. Δηλαδή, θέλουν έναν φορητό υπολογιστή που να είναι ελαφρύς μεν, αλλά ταυτόχρονα και ιδιαίτερα ισχυρός. Θέλουν το πληκτρολόγιο να είναι εξαιρετικό γιατί χρειάζεται να γράφουν, αλλά θα ήθελαν ο υπολογιστής να γίνεται και tablet. Και επίσης η οθόνη να μην είναι και πολύ μεγάλη, γιατί δεν είναι εύκολο στη μεταφορά ένα τέτοιο μηχάνημα. Δεν είναι και εύκολο να τα βρεις όλα αυτά.

Η ΗΡ πάντως δείχνει να έχει μία πρόταση που μπορεί σε μεγάλο βαθμό να καλύψει τις απαιτήσεις αυτής της κατηγορίας χρηστών. Ένα laptop εύκολο στη μεταφορά, αρκετά μικρό ώστε να μοιάζει με tablet ή για την ακρίβεια να γίνεται και tablet. Ο λόγος για το Elitebook Revolve 810 που, προσωπικά, θεωρώ ότι είναι από τα μηχανήματα που απευθύνονται σε όσους είναι διαρκώς εν κινήσει.

 

Ιδιαίτερα ισχυρό

Η έκδοση που είχα στα χέρια μου ήταν η «μεγάλη». Δηλαδή, ήρθε έχοντας ως επεξεργαστή έναν Intel Core i7 με 8 GB μνήμης, ενώ ο SSD δίσκος ήταν στα 256 GB. Η βασική έκδοση είναι με Intel Core i5, 4 GB μνήμης και SDD δίσκο στα 128 GB. Το επισημαίνω γιατί είναι χαρακτηριστικά που έχουν τη σημασία τους.

Σε κάθε περίπτωση, το Elitebook Revolve 810 σε κερδίζει από τον σχεδιασμό του. Είναι ένα στιβαρό μηχάνημα που απευθύνεται σε επαγγελματίες. Και αυτό φαίνεται. Όμως, εκεί που αρχίζει να δείχνει τα δόντια του είναι όταν αρχίζεις να ασχολείσαι μαζί του. Ειλικρινά, ο χρόνος έναρξης λειτουργίας ήταν ελάχιστος, όπως, φυσικά, έκλεινε και γρήγορα. Για όσους μετακινούνται συχνά με αεροπλάνα, ξέρουν πόσο σημαντικές είναι αυτές οι λεπτομέρειες.

Η οθόνη αφής είναι στις 11,6 ίντσες, μέγεθος για άλλους καλό, για άλλου μη ικανοποιητικό. Το θέμα είναι εντελώς προσωπικό. Αν θεωρείς την οθόνη αυτή ότι δεν σου είναι αρκετή, τότε πρέπει να ανέβεις κατηγορία. Αν θες κάτι μικρό και εύκολα μετακινούμενο, τότε σου είναι αρκετή. Προσωπικά, και έγραψα κείμενα χωρίς πρόβλημα, και «σέρφαρα» στο Διαδίκτυο και ταινίες είδα. Η ανάλυση είναι στα 1366x768 pixels, για όσους θέλουν να μάθουν και αυτή τη λεπτομέρεια.

Όσον αφορά στην προβολή, η οθόνη είναι περιστρεφόμενη, οπότε μπορείς να τη γυρίσεις και να έχεις πιο κοντά την οθόνη για να δεις ένα video ή να προβάλεις μία παρουσίαση σε μία σύσκεψη. Και επιπλέον, μπορείς να την κατεβάσεις και να μετατρέψεις το Elitebook Revolve 810 σε tablet. Μάλιστα, ως tablet είναι αρκετά λεπτό, και αυτό είναι επίσης πλεονέκτημα.

 

Αντοχές

Το HP Elitebook Revolve 810 είναι από τα μηχανήματα με τα οποία μπορείς να κυκλοφορείς εκτός γραφείου ή σπιτιού και να κάνεις κυριολεκτικά όλες τις εργασίες σου και να καλύπτεις τις ανάγκες σου. Η μπαταρία είναι, βέβαια, σημαντική και η HΡ αναφέρει ότι η αντοχή της στο Revolve είναι έως 8 ώρες και 15 λεπτά. Στο μηχάνημα, πάντως, που χρησιμοποίησα «έπαιζε» γύρω στις 4 με 5 ώρες. Η επίδοση δεν είναι και κακή, αλλά επειδή ο ανταγωνισμός είναι σε καλύτερα επίπεδα, είναι ένα θέμα που ο αμερικανικός κατασκευαστές θα πρέπει να προσέξει.

 

Εντυπώσεις

Κατά τα άλλα, το Revolve είναι ένα εντυπωσιακό μηχάνημα. Το λέω υπό την έννοια ότι είμαι από τους ανθρώπους που βρίσκομαι διαρκώς εκτός και εν κινήσει και χρειάζομαι έναν φορητό υπολογιστή που να μεταμορφώνεται και σε tablet, να έχει υψηλές επιδόσεις και να ανοίγει πολύ γρήγορα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο βαρετό από το να είσαι σε ένα καφέ, να έχεις μισή ώρα για να τελειώσεις ένα άρθρο και να περιμένεις 4 λεπτά να ανοίξει το laptop.

Υπάρχει, βέβαια, και το θέμα του κόστους. Η βασική έκδοση (Core i5, 4 GB μνήμη και 128 GB SSD) είναι στα 1399 ευρώ, ποσό που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Η «μεγάλη» έκδοση (Intel Core i7, 8 GB και 256 SSD) πλησιάζει τα 2000 ευρώ. Σημαντικό ποσό και αυτό. Οπότε, το θέμα δεν είναι μόνο τι χρειάζεστε, αλλά και κατά πόσο το αντέχετε…

HP Elitebook Revolve 810,TABLETS,LAPTOP,NOTEBOOKS,HEWLETT PACKARD,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home