HP Folio 9470m review

Business και γρήγορο

Τι το θες; Αυτό είναι η πιο σημαντική ερώτηση που πρέπει να κάνει στον εαυτό του όποιος θέλει να αγοράσει έναν νέο φορητό υπολογιστή. (Παρεμπιπτόντως, η πιο τίμια απάντηση είναι ότι “βαρέθηκα το νυν μηχάνημα που έχω”). Ανάλογα με την απάντηση είναι και τα κριτήρια που θέτει κανείς όσον αφορά στην επιλογή του μοντέλου που θα κάνει. Σε περίπτωση που θέλεις έναν φορητό υπολογιστή με σχετικά μεγάλη οθόνη, αρκετά γρήγορο, με πολλές “αντοχές”, με άλλα λόγια ένα μηχάνημα για business χρήση, τότε το Folio 9470m, ένα από τα νέα laptops της ΗΡ είναι από τις περιπτώσεις που πρέπει να εξετάσεις.

 

“Κλασικό”

Το Folio 9470m είναι ένας “κλασικός” φορητός υπολογιστής. Υπό την έννοια ότι είναι ένα σύστημα που δεν είναι υβριδικό και ο σχεδιασμός του δεν έχει “κόλπα” τύπου“ γυρίζει η οθόνη 360 μοίρες” κλπ. Και απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα επαγγελματικό μηχάνημα με αρκετά μεγάλη οθόνη αλλά όχι υπερβολικά μεγάλη. Η διαγώνιος είναι στις 14 ίντσες, στοιχείο που προσφέρει ταυτόχρονα πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Τα πλεονεκτήματα είναι πως είναι αρκετά μεγάλη για να κάνει ο χρήστης “σοβαρή” δουλειά αλλά και να δει καμία ταινία, χωρίς ταυτόχρονα να χρειάζεται να έχει ένα ογκώδες μηχάνημα με οθόνη στις 15,6 ή στις 16 ίντσες. Από την άλλη πλευρά, η 14άρα οθόνη κάνει το Folio τόσο μεγάλο ώστε να μη χωρά στην οικονομική θέση της Lufthansa όπου το δοκίμασα. Πρακτικά, μου ήταν αδύνατο να δουλέψω στο αεροπλάνο, οπότε αντίστοιχα και ένας επαγγελματίας χρήστης με συχνά ταξίδια θα συναντήσει το ίδιο πρόβλημα. Εκτός και αν ταξιδεύει business…

Επίσης, μην περιμένετε να δείτε οθόνη αφής. Το HP Folio 9470m που είχαμε στα χέρια μας είχε μεν Windows 8, αλλά δεν είχε οθόνη αφής. Θα το προτιμούσα με την οθόνη αφής που προσωπικά με βολεύει πολύ περισσότερο, ιδίως όταν είσαι εν κινήσει και δεν έχεις που να τοποθετήσεις το ποντίκι. Βέβαια, το συγκεκριμένο μοντέλο της HP έχει τόσο touchpad όσο και trackpoint, προσθήκες που μου φάνηκαν αρκετά πρακτικές στη δουλειά μου.

 

Ταχύτητα και μπαταρία

Σε περίπτωση που το μέγεθος της οθόνης είναι αυτό που ψάχνετε, τότε σε επίπεδο ταχύτητας, το HP Folio 9470m είναι εξαιρετική περίπτωση. Ο Intel Core i5 που είχε το μηχάνημα που δοκιμάζαμε σε συνδυασμό με την μνήμη των 4 GB είχε ως αποτέλεσμα το συγκεκριμένο laptop να ανοίγει εξαιρετικά γρήγορα και να μπορείς να δουλεύεις απροβλημάτιστα. Σε περίπτωση που θες ακόμα καλύτερες επιδόσεις, υπάρχει και έκδοση με Intel Core i7, ενώ το αποθηκευτικό μέσο μπορεί να είναι είτε ένας κλασικός σκληρός δίσκος των 500 GB είτε SSD drive των 128 ή 256 GB. Φυσικά, η διαφορετική σύνθεση έχει και επίπτωση στην τιμή, η οποία ξεκινά από τα 1100 ευρώ περίπου και φθάνει μέχρι και τα 1900 ευρώ!

 

Αξίζει τον κόπο;

Τα χρήματα δεν είναι λίγα για ένα μηχάνημα χωρίς οθόνη αφής. Από την άλλη πλευρά, ο χρήστης αποκτά ένα πολύ αξιόπιστο laptop με σχετικά μεγάλη οθόνη, με πολύ καλές επιδόσεις, γρήγορο και μία μπαταρία που κρατά τη συσκευή εν λειτουργία για περίπου 7 ώρες υπό πραγματικές συνθήκες εργασίας. Στοιχεία που είναι άκρως ικανοποιητικά, κατά τη γνώμη μου, για όποιον αναζητά ένα business φορητό υπολογιστή. Προσθέστε και ένα εξαιρετικό πληκτρολόγιο, έναν όμορφο σχεδιασμό αλλά και τις μπόλικες θύρες σύνδεσης (μέχρι και θύρα για σύνδεση εξωτερικής οθόνης ή βιντεοπροβολέα έχει) και τότε το Folio 9470m είναι μία πολύ καλή επιλογή για το χρήστη που ξέρει τι θέλει από τον φορητό υπολογιστή του.

HP FOLIO 9470m,LAPTOP,NOTEBOOKS,WINDOWS 8,HEWLETT PACKARD,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home