Huawei Watch 4 Pro Space Edition review

Το νέο ρολόι-κόσμημα της Huawei.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition review

Για μια ακόμα φορά η Huawei τολμά να ξεφύγει από τα καθιερωμένα. Με το Huawei Watch 4 Pro Space Edition η κινεζική εταιρεία ανεβάζει ξανά τον πήχη, ιδιαίτερα σε επίπεδο αισθητικής και υλικών κατασκευής, απόλυτα πιστή στο νέο δόγμα Fashion Forward που υιοθέτησε πέρυσι. Το Huawei Watch 4 Pro Space Edition είναι η special έκδοση του Huawei Watch 4 Pro, που είχε παρουσιάσει νωρίτερα η εταιρεία, μια τακτική που έχουμε δει να εφαρμόζει και τα προηγούμενα χρόνια.

Πέρυσι ήταν το Huawei Watch Ultimate Design, ένα πολυτελές καταδυτικό ρολόι για όσους δεν θέλουν απλά ένα smartwatch στον καρπό τους. Φέτος, με το Huawei Watch 4 Pro Space Edition η Huawei αποτίνει φόρο τιμής στην αεροδιαστημική τεχνολογία, είτε στα υλικά κατασκευής είτε σε κάποιες, αισθητικές λεπτομέρειες.

 

Τολμηρή αισθητική

Η Huawei έχει όπως φαίνεται αντιληφθεί εδώ και καιρό ότι καθώς τα smartwatches κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος είναι σημαντικό να στραφεί και σε άλλα στοιχεία -εκτός των λειτουργιών- που διαμορφώνουν υπέρ μιας επιλογής που θα ταιριάξει στον καρπό του χεριού μας.

Το  Huawei Watch 4 Pro Space Edition απευθύνεται πρωτίστως σε εκείνους που δίνουν σημασία σε κάθε λεπτομέρεια κατασκευής, που θέλουν ένα πολυτελές ρολόι να κοσμήσει τον καρπό τους, ένα ανθεκτικό κόσμημα για την δραστήρια καθημερινότητά τους. Το σασί από τιτάνιο με επίστρωση άνθρακα υπόσχεται υψηλά επίπεδα ανθεκτικότητας από γρατζουνιές και χτυπήματα, το ίδιο και το γυαλί από ζαφείρι της οθόνης, ενώ η νανοκρυσταλλική κεραμική στεφάνη που την περιβάλλει δημιουργεί ένα πολύ όμορφο δίχρωμο bezel (κόκκινο-μαύρο). Αναμενόμενα, ένα τέτοιο τύπου ρολόι συνοδεύεται από μεταλλικό μπρασελέ, πολύ καλής κατασκευής, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στον καρπό, με την προσθαφαίρεση πλακιδίων χωρίς την ανάγκη ειδικών εργαλείων ή την επίσκεψη σε ένα κατάστημα.

Το Huawei Watch 4 Pro Space Edition έρχεται και με το αποκλειστικό watchface. Το Laval αντλεί, σύμφωνα με την εταιρεία, έμπνευση από τους κινητήρες των διαστημικών σκαφών. Μάλιστα, το χρώμα της φλόγας αλλάζει (σε τρεις διαφορετικές αποχρώσεις), ανάλογα με το επίπεδο μπαταρίας του ρολογιού. Εναλλακτικά, υπάρχει και το Star Exlporer, με τους 12 ζωδιακούς αστερισμούς, με δυνατότητα επιλογής του ζωδίου που ανήκετε (στην προεπιλογή εμφανίζεται ο τρέχον ζωδιακός αστερισμός του μήνα που διανύουμε).

Το Huawei Watch 4 Pro Space Edition διαθέτει ένα μεγάλο καντράν 49 χιλιοστών. Σ’ αυτό φιλοξενείται η AMOLED οθόνη μεγέθους 1,5 ίντσας και ανάλυσης 466 x 466 pixels, που ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις κάθε χρήστη.

 

Με eSIM, WLAN και αναβαθμισμένη επισκόπηση υγείας

Το Huawei Watch 4 Pro Space Edition συστήνεται ως μια ολοκληρωμένη πρόταση και ως τέτοια προσφέρει πλήθος λειτουργιών και χαρακτηριστικών για το σύνολο της καθημερινότητάς μας. Υποστηρίζει για παράδειγμα και eSIM, αλλά και ασύρματα WiFi δίκτυα, άρα σε ένα βαθμό (ή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις) μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτόνομα, χωρίς το smartphone κοντά μας. Ένα χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα είναι η ώρα του πρωινού (ή απογευματινού) jogging, στη διάρκεια της οποίας δεν χρειάζεται να έχουμε μαζί μας και το smartphone (υποσημείωση: στην Ελλάδα η Cosmote υποστηρίζει την υπηρεσία eSIM). Σε οποιαδήποτε επείγουσα κλήση μπορούμε να ανταποκριθούμε από το ρολόι στον καρπό μας. Ακόμα και μουσική να θέλουμε να ακούσουμε, μπορούμε να το κάνουμε με το Watch 4 Pro Space Edition και ένα ζευγάρι ακουστικών.

Όμως, το νέο premium ρολόι της Huawei παίρνει άριστα και στον τομέα των μετρήσεων δεικτών υγείας και ασκήσεων. Το Health Glance 2.0 υπόσχεται αναβαθμισμένη επισκόπηση υγείας, καθώς σε μόλις μερικά δευτερόλεπτα μπορούμε να λάβουμε μια μίνι αναφορά υγείας που συνυπολογίζει 8 βασικούς δείκτες, αναβαθμισμένη και με μελέτη αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μάλιστα, το ρολόι μπορεί να αξιοποιήσει  και δεδομένα σωματικού λίπους, από έξυπνες ζυγαριές, εμφανίζοντας τις αλλαγές σε βάθος χρόνου μέσα από γραφήματα, έτσι ώστε να λαμβάνουμε μια καλύτερη εικόνα και εποπτεία του οργανισμού μας.

Στον πυρήνα του Health Glance βρίσκεται βέβαια η πλατφόρμα True Sync 5.5+, που συνεχίζει να προσφέρει απλόχερα μετρήσεις υγείας, όπως το επίπεδο οξυγόνου, τα επίπεδα στρες, ο καρδιακός παλμός, η αρτηριακή πίεση, η ποιότητα του ύπνου κ.α.

Το  Huawei Watch 4 Pro Space Edition είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση και στις λειτουργίες fitness, καθώς μπορεί να προσφέρει πλήρη εικόνα για ένα μεγάλο εύρος ασκήσεων, indoor και outdoor. Οι μετρήσεις περιλαμβάνουν και δεδομένα που προέρχονται από το GPS, όπως για παράδειγμα η χαρτογράφηση μιας διαδρομής που επιλέξαμε για το απογευματινό τρέξιμο ή περίπατο. Οι επιλογές ασκήσεων περιλαμβάνουν και κολύμβηση (πισίνας ή ανοικτής θαλάσσης), ακόμα και κατάδυση, με το Huawei Watch 4 Pro Space Edition να υποστηρίζει πλήρη στεγανοποίηση σε βάθη έως και τα 30 μέτρα.

Στο μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τους περισσότερους, αυτό δηλαδή της αυτονομίας, το  Huawei Watch 4 Pro Space Edition σίγουρα θα σας ικανοποιήσει. Το ρολόι προσφέρει τρία modes χρήσης και ανάλογα με την επιλογή αυξάνεται ο χρόνος αυτονομίας από τις περίπου 4 ημέρες (minimum) έως 3 εβδομάδες.

Συμπερασματικά, το Huawei Watch 4 Pro Space Edition αποτελεί μια ακόμα τολμηρή πρόταση της Huawei, ένα premium ρολόι που δικαιολογεί σε εξαιρετικό βαθμό το αυξημένο κόστος του. Το νέο ρολόι της Huawei θα το βρείτε στα καταστήματα στα 649 ευρώ.

HUAWEI WATCH 4 PRO SPACE EDITION,SMART WATCH,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home