Στο φως η Διακήρυξη για την ασφάλεια στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Deasy @ 01.11.2023
Στο φως η Διακήρυξη για την ασφάλεια στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Την πρώτη σύνοδο για την ασφάλεια στην τεχνητή νοημοσύνη φιλοξένησε η Βρετανία, η οποία όχι τυχαία επέλεξε ως χώρο για τις ανάγκες της διοργάνωσης το Blechley Park.

Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις που στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στέγασαν τις ομάδες των κρυπτογράφων που εργάστηκαν για να σπάσουν τους κώδικες των Γερμανών. Γνωστότερος, βεβαίως, ο Alan Turing, που θεωρείται -όχι αδίκως- και πατέρας της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Διακήρυξη του Bletchley για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης αναφέρει ότι 28 χώρες από όλο τον κόσμο, καθώς και η ΕΕ, συμφωνούν στην επείγουσα ανάγκη κατανόησης και συλλογικής διαχείρισης των δυνητικών κινδύνων μέσω μιας νέας κοινής παγκόσμιας προσπάθειας. Στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη αναπτύσσεται και χρησιμοποιείται με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο προς όφελος της παγκόσμιας κοινότητας. Οι χώρες που συνυπογράφουν τη Διακήρυξη συμφωνούν ότι υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι από ενδεχόμενη σκόπιμη κατάχρηση των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης και εντόπισαν ως ιδιαίτερα ευαίσθητα σημεία τον κυβερνοχώρο, τη βιοτεχνολογία και την παραπληροφόρησης. Οι χώρες κατέγραψαν επίσης τις ανησυχίες τους για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η Διακήρυξη αναφέρει επίσης ότι οι κίνδυνοι αντιμετωπίζονται καλύτερα μέσω της διεθνούς συνεργασίας.

Για τον λόγο αυτό, η Νότια Κορέα θα διοργανώσει μία σύνοδο για την τεχνητή νοημοσύνη με τους συμμετέχοντες να δίνουν το παρών βιντεοδιάσκεψης, ενώ σε έναν χρόνο από σήμερα νέα σύνοδος κορυφής με φυσική παρουσία θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία.

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home