Huawei Matebook X Pro 2022 review

Κορυφαία επαγγελματική πρόταση

Huawei Matebook X Pro 2022 review
Είναι ένας premium φορητός υπολογιστής, εξαιρετικός στη χρήση και στην καθημερινή εμπειρία μαζί του. Είναι γρήγορος, διαθέτει μια φανταστική οθόνη και υλικά κατασκευής από το πάνω ράφι. Η Huawei επανέρχεται στην επαγγελματική κατηγορία με ένα laptop που λαμβάνει υπόψη του τις ιδιαίτερες ανάγκες του κοινού που απευθύνεται: φορητότητα, λειτουργικότητα και βέβαια επιδόσεις βρίσκονται σε κορυφαίο επίπεδο, με το Huawei Matebook X Pro να υπόσχεται το «έξυπνο γραφείο» που αναζητά κάθε επαγγελματίας.

 

Μεταλλικό σώμα από μαγνήσιο και καθηλωτική οθόνη

Οι εξαιρετικές εντυπώσεις που αφήνει το Matebook X Pro ξεκινούν από το design και τα υλικά κατασκευής. Compact σε διαστάσεις, ελαφρύ σε βάρος και με τον αέρα του premium που του δίνει το σασί από μαγνήσιο, το Matebook X Pro γοητεύει τον επίδοξο κάτοχό του. Είναι ένας φορητός υπολογιστής που μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του κοινού που θα δαπανήσει ένα ποσό, αρκετά μεγαλύτερο από το μέσο όρο της αγοράς.

Η αναδίπλωσή του φέρνει στο… φως την απίθανη οθόνη που διαθέτει. Για τους φίλους των χρωμάτων, της πιστής απεικόνισής τους, η οθόνη του Matebook X Pro αποτελεί ένα σημαντικό λόγο απόκτησής του. Ανάλυσης 3,1Κ, η οθόνη προσφέρει ασυμβίβαστα ζωντανά χρώματα, παρέχοντας μια εξαιρετική εμπειρία θέασης κάθε είδους multimedia περιεχομένου. Από ταινίες και σειρές, μέχρι φωτογραφίες και video, η οθόνη του Matebook X Pro Μοιάζει ιδανική για τη θέαση ή την παρακολούθησή τους.

Η εμπειρία θέασης παραμένει σε υψηλά επίπεδα και σε εξωτερικούς χώρους ή σε συνθήκες έντονου φωτισμού, χάρη στην επίστρωσή της, η οποία σύμφωνα με τη Huawei μειώνει την αντανάκλαση του φωτός κατά 60%, αλλά και στη δυναμική ρύθμιση φωτεινότητας στις εκάστοτε συνθήκες. Η κινεζική εταιρεία σημειώνει επίσης ότι η οθόνη έχει περάσει 17 αυστηρές δοκιμές, για να εξασφαλίσει την ολοκληρωμένη προστασία ματιών.

Για το τέλος αφήσαμε το ιδιαίτερο ratio 3:2, ακολουθώντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει η Huawei να ξεφεύγει από τις καθιερωμένες αναλογίες της οθόνης στους φορητούς υπολογιστές. Για μια ακόμα φορά και στο Matebook X Pro η οθόνη προσφέρει μεγαλύτερο ύψος σε σχέση με το πλάτος, που σίγουρα ένας μεγάλος αριθμός χρηστών θα βρουν βολική και λειτουργική αυτήν την αναλογία. Όμως είναι μάλλον περισσότερο υποκειμενικό και λιγότερο αντικειμενικό κριτήριο και εξαρτάται από το είδος της εργασίας που πραγματοποιούν οι χρήστες.

 

Ποιοτικό πληκτρολόγιο και touch pad που προσφέρει πλήθος συντομεύσεων

Άριστη αίσθηση αφήνει όμως και το πληκτρολόγιο της συσκευής. Το μέγεθος του Matebook X Pro δεν επέτρεψε βέβαια στην εταιρεία να έχει και ξεχωριστό num pad, όμως συνολικά η πληκτρολόγηση είναι παραπάνω από άνετη. Η πάνω σειρά κυριαρχείται από τα F Keys που ενσωματώνουν διπλή λειτουργία, προσφέροντας συντομεύσεις για μια σειρά ρυθμίσεων.

Ωστόσο, αυτό που μάλλον κλέβει την παράσταση είναι το touch pad, με τη Huawei να έχει προσθέσει πλήθος συντομεύσεων με το όνομα Huawei Free Touch. Screenshot με διπλό χτύπημα της άρθρωσης του δαχτύλου, έλεγχος της έντασης του ήχου με κύλιση του δαχτύλου στη δεξιά πλευρά, έλεγχος της φωτεινότητας με κύλιση στην αριστερή πλευρά, ενεργοποίηση της εγγραφής video με κύλιση δύο δαχτύλων, είναι μόνο μερικές από τις λειτουργίες που προσφέρει το Huawei Free Touch. Προφανώς χρειάζεται κάποιος χρόνος εξοικείωσης και εκμάθησης όλων των δυνατοτήτων που προσφέρει, αλλά αποτελεί μια πρακτική προσθήκη που διευκολύνει την άμεση εκτέλεση λειτουργιών με πολύ απλές κινήσεις, βελτιώνοντας σημαντικά τη ροή εργασίας.

 

Έξυπνες τηλεδιασκέψεις

Με τα online meetings να έχουν καθιερωθεί στο σύνολο σχεδόν των επαγγελματικών κλάδων, βλέπουμε το σύνολο των κατασκευαστών να δίνουν έμφαση στο πως θα διευκολύνουν τη ζωή του σύγχρονου εργαζόμενου. Η Huawei όμως ανεβάζει τον πήχη, προσφέροντας μια σειρά πρωτοποριακών λειτουργιών και χαρακτηριστικών.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η λειτουργία της κάμερας, η οποία μοιάζει να ακολουθεί συνεχώς το χρήστη, τοποθετώντας τον συνεχώς στο κέντρο του κάδρου. Πρόκειται προφανώς για μια λειτουργία που συνδυάζει στοιχεία ΑΙ (π.χ. για την αναγνώριση του προσώπου), με την κάμερα να κάνει zoom in-zoom out (ανάλογα με την αλλαγή θέσης στο κάδρο), προκειμένου να επιτευχθεί το αποτέλεσμα.

Ακόμα πιο καλή δουλειά κάνουν τα τέσσερα μικρόφωνα του Matebook X Pro. Και εδώ κάνει την εμφάνισή του το ΑΙ, απομονώνοντας τους εξωτερικούς θορύβους, με το αποτέλεσμα του τελικού ήχου της φωνής μας να είναι εξαιρετικό, όπως μας μετέφεραν οι συνομιλητές μας.

Όπως κάθε MateBook, έτσι και το Matebook X Pro υποστηρίζει την άμεση επικοινωνία με πλήθος συσκευών της Huawei. Αν λοιπόν έχετε στη διάθεσή σας και μια ακόμα συσκευή της κινεζικής εταιρείας μπορείτε να μεταφέρετε άμεσα αρχεία από τη μία στην άλλη, απλά με ένα drag n drop ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε π.χ. το tablet ως μια δεύτερη οθόνη του laptop. Οι επιλογές είναι πολλές και σίγουρα εκείνοι που ανήκουν ήδη στο οικοσύστημα της Huawei θα τις χαρούν και θα τις αξιοποιήσουν. Άμεση είναι και η σύνδεση με ασύρματα ακουστικά της Huawei, τα οποία εντοπίζονται μόλις ανοίξετε τη θήκη τους.

 

Εξοπλισμός επιδόσεων

Πέρα από το software και το hardware θα ικανοποιήσει τον μελλοντικό κάτοχο του Huawei Matebook X Pro. To νέο laptop έρχεται με τον 12ης γενιάς επεξεργαστή Intel Core i7 1260P, ο οποίος συνοδεύεται από 16GB μνήμης RAM LPDDR5. Συνδυασμός που αφήνει υποσχέσεις για υψηλές επιδόσεις και άψογη απόκριση, ανεξάρτητα από το σενάριο χρήσης. Το σύστημα ψύξης μοιάζει να κάνει πολύ καλή δουλειά (συνυπολογίζοντας και το μικρό μέγεθος του laptop), αφού ακόμα και μετά από ώρες χρήσης η θερμοκρασία δεν ανέβαινε σε ενοχλητικά επίπεδα.

Οι παραπάνω πόροι του Matebook X Pro συνοδεύονται και από μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, ένα  NVMe δίσκο χωρητικότητας 1TΒ.

Ικανοποιητική είναι και η αυτονομία της μπαταρίας. Με μια συνηθισμένη χρήση θα βγάλετε περισσότερες από 4 ώρες μακριά από το φορτιστή της συσκευής. Όμως και η επαφή με την πρίζα δεν διαρκεί πολύ, με το Matebook X Pro να υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 90W.

Συμπερασματικά, το Huawei Matebook X Pro είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση της κινεζικής εταιρείας. Η κορυφαία οθόνη και συνολικά ποιότητα κατασκευής, όπως και το πλούσιο και κυρίως λειτουργικό software που διαθέτει αποτελούν τα πιο ξεχωριστά στοιχεία ενός συστήματος όμως που μπορεί να απαντήσει πειστικά σε όλες τις ανάγκες ενός επαγγελματία χρήστη.

HUAWEI MATEBOOK X PRO,LAPTOP,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home