Huawei MateΒook D16 review

To άλμα της Huawei στις 16 ίντσες

Huawei MateΒook D16 review

Η σειρά των laptops MateΒook έχτισε το όνομά της πάνω στις 14 ίντσες. Η κινεζική εταιρεία στόχευσε σε μια κατηγορία μεγέθους που σπάνια είχαμε προτάσεις από άλλους κατασκευαστές και κατάφερε να ξεχωρίσει, χάρη και στο ιδιότυπο aspect ratio 16:10 που επέλεξε για την οθόνη.

Από φέτος η Huawei ανεβάζει τον πήχη στις 16 ίντσες. Το MateΒook D16 είναι η καινούρια πρότασή της, η οποία και προφανώς απευθύνεται σε πιο απαιτητικούς χρήστες. Στους χρήστες που εστιάζουν στην παραγωγικότητα και στις επιδόσεις. Εκ του αποτελέσματος μοιάζει ότι η Huawei ήταν έτοιμη για αυτή την επέκταση. Το MateBook D16 είναι ένα δυνατό laptop με όλα τα απαραίτητα specs σε επίπεδο εξοπλισμού, ένας premium φορητός υπολογιστής με ποιοτικά υλικά κατασκευής, αλλά και μεγάλη αυτονομία, επιτρέποντας την πολύωρη εργασία μακριά από το φορτιστή. Μαζί και μια σειρά λειτουργιών που ιδιαίτερα αν ανήκετε στο οικοσύστημα της Huawei λύνουν τα χέρια.

 

16άρι laptop, αλλά 15άρι σε μέγεθος

Ανεβαίνοντας στις 16 ίντσες η Huawei κατάφερε να αντισταθμίσει και κάθε πιθανή ένσταση σε επίπεδο φορητότητας, αφού εξωτερικά το MateBook D16 μοιάζει περισσότερο με ένα 15άρι. Και οι διαστάσεις του επαληθεύουν αυτήν την πρώτη αίσθηση: οι διαστάσεις του είναι μόλις 35,6 x 24,8 x 1,84 εκατοστά, ενώ το βάρος του περιορίζεται στα μόλις 1,7 κιλά. Οι άνθρωποι της Huawei έχουν εκμεταλλευτεί όπως φαίνεται κάθε πιθανή σπιθαμή του laptop.

Το MateBook D16 έχει και το μέγεθος, έχει και τη χάρη όμως, συνδυάζοντας τις περιορισμένες διαστάσεις και βάρος με ποιοτικά υλικά κατασκευής που σε κερδίζουν και ταυτόχρονα όλες τις απαραίτητες θύρες για τη συνδεσιμότητα. Έχουμε και λέμε, στη δεξιά πλευρά συναντάμε δύο θύρες USB Type-A (1x USB 2.0, 1x USB 3.2 Gen 1), ενώ αριστερά φιλοξενούνται δύο θύρες USB-C (μία για τη φόρτιση), μια θύρα HDMI 2.0 και μια θύρα ακουστικών 3.5mm. Απουσιάζει η θύρα υποδοχής καρτών SD/microSD, αλλά με βάση το παρελθόν των MateBook αυτό δεν είναι έκπληξη.

Περνώντας στο εσωτερικό του laptop συναντάμε τη μεγάλη οθόνη των 16 ιντσών που καλύπτει το 90% της έκτασης στο άνω μέρος. Η Huawei διατηρεί το ιδιαίτερο, αλλά πρακτικό, aspect ratio 16:10, ιδιαίτερα για όσους στην καθημερινότητά τους επεξεργάζονται μεγάλα (σε ύψος) φύλλα excel ή άλλα αρχεία παραγωγικότητας, ενώ είναι βολικό και στην πλοήγηση στο Internet. Ανάλυσης 1920x1200 pixels (FullHD), αντίθεσης 1200:1 και φωτεινότητας 300nits, η οθόνη του MateBook D16 καλύπτει το 100% του χρωματικού φάσματος sRGB2. Στην πράξη η οθόνη είναι ευχάριστη, με ζωντανά χρώματα και ευκρίνεια, χωρίς να εντυπωσιάζει σε επίπεδο φωτεινότητας, οπότε στους εξωτερικούς χώρους η θέαση δυσκολεύει.

Στο κέντρο πάνω από την οθόνη έχει τοποθετηθεί η web cam ανάλυσης 1080p. Η ποιότητά της είναι σίγουρα καλή, η εικόνα που μεταφέρει καθαρή, με τη Huawei μάλιστα να έχει προσθέσει διάφορες λειτουργίες βελτίωσης της εικόνας. Μία εξ’ αυτών, η πιο χαρακτηριστική θα λέγαμε, είναι η παρακολούθηση του προσώπου μας όταν κινούμαστε, με την κάμερα να το επαναφέρει συνεχώς στο κέντρο της εικόνας, κάνοντας zoom in, zoom out. Για όσους θέλουν μια web cam για τη συμμετοχή τους σε επαγγελματικά meeting σίγουρα αυτή του MateBook D16 ανταποκρίνεται σ’ αυτές τις ανάγκες, με την κινεζική εταιρεία να συνοδεύει την καλή εικόνα με τον κατάλληλο ήχο, αφού στα μικρόφωνα του laptop έχουν προστεθεί λειτουργίες βελτίωσης ήχου και αφαίρεσης θορύβου.

Οι καλές εντυπώσεις συνεχίζονται και στην περιοχή του πληκτρολογίου, με το MateBook D16 να διαθέτει τον απαραίτητο χώρο για τη φιλοξενία και ενός NumPud. Η πληκτρολόγηση είναι σε γενικές γραμμές απροβλημάτιστη, οι αποστάσεις μεταξύ των πλήκτρων είναι ικανοποιητικές και ο φωτισμός τους επαρκής για σκοτεινά περιβάλλοντα. Το πληκτρολόγιο συνοδεύεται από το μεγάλο touchpad που αφήνει ωραία αίσθηση και υψηλό επίπεδο απόκρισης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το διακριτό πλήκτρο ενεργοποίησης διαθέτει και αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

 

Υψηλές επιδόσεις και διασυνδεσιμότητα

Το Huawei MateBook D16 κυκλοφορεί σε εκδόσεις με Intel Core i5-12450H, Intel Core i5-12500H και Intel Core i7-12700H, που συνοδεύονται από 8GB ή 16GB RAM. Εμείς είχαμε στην κατοχή μας την κορυφαία έκδοση Intel Core i7-12700H, 16GB RAM, 512GB PCIe SSD και γραφικά Intel Iris X, η οποία προδιαθέτει για πολύ καλές επιδόσεις στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές γραφείου. Έτσι αν η ημέρα σας περιλαμβάνει κατά κανόνα τέτοιου είδους εφαρμογές, μαζί βέβαια με εφαρμογές ψυχαγωγίας που συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, το MateBook D16 ανταποκρίνεται άριστα.

Η Huawei απευθύνεται μάλλον αποκλειστικά στους επαγγελματίες χρήστες και αυτό ίσως μαρτυρά και η απουσία μιας ξεχωριστής κάρτας γραφικών, που θα μπορούσε να βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία με τα παιχνίδια και να προσελκύσει και τους νέους παραγωγούς περιεχομένου, που δίνουν έμφαση στη λεπτομέρεια των χρωμάτων. Βέβαια για εντελώς ερασιτεχνική ή βασική χρήση σε αυτό το επίπεδο, ο εξοπλισμός του MateBook D16 ανταποκρίνεται παραπάνω από ικανοποιητικά.

Σε επίπεδο διασύνδεσης με άλλες συσκευές η Huawei συνεχίζει ακάθεκτη, προσφέροντας επιπλέον λόγους για να αποκτήσεις το νέο της laptop και να μπεις με ένα εύρος συσκευών στο οικοσύστημά της. Αν λοιπόν έχετε στην κατοχή σας και άλλες Huawei συσκευές, όπως tablet ή smartphone, μπορείτε να τα μετατρέψετε άμεσα σε μια δεύτερη οθόνη του laptop ή μια επιπλέον επιφάνεια γραφής. Επιπρόσθετα, με το Huawei Share η ασύρματη μεταφορά αρχείων από και προς τον υπολογιστή είναι ταχύτατη. Όλα τα παραπάνω αποτελούν μερικές ακόμα πτυχές της υψηλής παραγωγικότητας που υπόσχεται το MateBook D16.

Η παραγωγικότητα περνάει και από την αυτονομία, με το MateBook D16 να υπόσχεται τουλάχιστον 10 ώρες συνεχούς χρήσης χωρίς φόρτιση. Επιπρόσθετα, στη συσκευασία θα βρείτε και ένα φορτιστή 65W USB-C, o οποίος προσφέρει φόρτιση 0-50% σε 45 λεπτά και 0-100% σε δύο περίπου ώρες.

 

Καταλήγοντας

Το πρώτο βήμα επέκτασης της Huawei στην κατηγορία των 16 ιντσών είναι παραπάνω από ικανοποιητική. Αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για επαγγελματίες χρήστες και ίσως την ιδανική για όσους χρησιμοποιούν και άλλες Huawei συσκευές. Επιπρόσθετα, ακόμα και η κορυφαία επιλογή (που είχαμε στην κατοχή μας), κοστίζει 1299 ευρώ, αρκετά λιγότερα από όσα ζητάει κατά κανόνα μια ανταγωνιστική πρόταση.

HUAWEI MATEBOOK D16,LAPTOP,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home