vivo V23 5G review

vivo V23 5G review

Τα smartphones της vivo ξεκίνησαν να διατίθενται στην ελληνική αγορά και εμείς (ως καταναλωτές, αλλά και δημοσιογράφοι) αποκτούμε πλέον μια πρώτη γεύση από τις συσκευές της εταιρείας, που την έχουν ανεβάσει σταθερά στην κορυφαία πεντάδα των κατασκευαστών. Η αρχή γίνεται με το vivo V23 5G, το πιο ακριβό μοντέλο από την πρώτη τετράδα της vivo για την ελληνική αγορά και συνάμα την πιο προηγούμενη συσκευή από όλες τις υπόλοιπες. Σε υλικά κατασκευής, σε σχεδιασμό, αλλά και σε τεχνικά χαρακτηριστικά, που έρχονται να εξυπηρετήσουν υψηλές απαιτήσεις.

Το vivo V23 5G είναι μια πρόταση για τον καταναλωτή με ιδιαίτερες ανάγκες. Μια συσκευή που σχεδιαστικά και εμφανισιακά δεν περνάει για κανένα λόγο απαρατήρητη και ένα smartphone που χάρη στον εξοπλισμό που διαθέτει, εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις και μια παραπάνω από ομαλή εμπειρία μαζί του. Ιδιαίτερα όσοι έχουν υψηλές απαιτήσεις στη φωτογραφία και ειδικότερα με τη selfie κάμερα θα εκτιμήσουν όλα όσα είναι έτοιμο να τους προσφέρει το vivo V23 5G.

 

Ένα ξεχωριστό smartphone

Σε μια εποχή που είναι λίγες οι περιπτώσεις smartphone που ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά, το vivo V23 5G διεκδικεί με άνεση μια θέση ανάμεσά τους. Trademark της συσκευής αποτελεί αναμφίβολα η πλάτη της, η οποία στο φως του ήλιου αλλάζει χρώμα. Από την Sunshine Gold που είναι η απόχρωσή της σε κανονικές συνθήκες, όταν η πλάτη του vivo V23 5G εκτεθεί στο φως του ήλιου αλλάζει χρώμα και για αρκετά λεπτά η απόχρωσή της μεταβάλλεται μεταξύ πράσινου, πορτοκαλί και μπλε, δημιουργώντας ένα ωραίο παιχνίδισμα. To παιχνίδι με το φως είναι αποτέλεσμα του στρώματος μικροκρυστάλλων στο γυαλί φθορίτη AG που καλύπτει την πλάτη και το οποίο αλλάζει χρωματικά αλλάζει όταν αλληλεπιδρά με το φως από διαφορετικές γωνίες. Ακόμα και με τη διάφανη προστατευτική θήκη που θα βρείτε στο βασικό πακέτο αγοράς, το vivo V23 5G διατηρεί (έστω και λίγο εξασθενημένη) αυτήν την ιδιότητα.

Το γυαλί φθορίτη είναι όμως μόνο μια παράμετρος του συνολικού design της συσκευής, η οποία σε όλα τα στοιχεία της είναι παραπάνω από προσεγμένη. Εμφανισιακά ίσως θυμίζει iPhone, αλλά αυτό είναι δευτερεύουσας σημασίας. Αυτό που αξίζει να μνημονεύσουμε είναι τα πολύ καλά υλικά κατασκευής, η στιβαρή αίσθησή του στο χέρι, οι ευθείες, επίπεδες, πλαϊνές γραμμές που συνδυάζονται με καμπύλες γωνίες και η εντελώς φλατ οθόνη. Όλα τα παραπάνω στοιχεία δένουν αρμονικά και δημιουργούν ένα στιλάτο και λειτουργικό σύνολο.

 

Λαμπερή οθόνη

Στη λειτουργικότητα του vivo V23 5G συντελεί και το μέγεθος της οθόνης, το οποίο είναι ελάχιστα μικρότερο από τα υψηλότερα στάνταρ της αγοράς, αλλά οι 6,44 ίντσες της προσφέρουν την ευχέρεια στο χρήστη να αλληλεπιδρά με τη συσκευή αποκλειστικά με το ένα χέρι.

Σε επίπεδο ποιότητας η οθόνη του smartphone κινείται σε υψηλά επίπεδα. Τεχνολογίας AMOLED, ανάλυσης Full HD+, με ρυθμό ανανέωσης 90Ηz υπόσχεται απολαυστική θέαση σε φωτογραφίες και video, ζωντανά με λεπτομέρεια χρώματα και συνολικά μια πέρα για πέρα ομαλή και όμορφη εμπειρία. Ενδεχομένως σε επίπεδο φωτεινότητας να υπάρχουν κάποιες ενστάσεις, αλλά μάλλον εύκολα παραβλέπονται, αφού ακόμα και στις πιο φωτεινές εξωτερικές συνθήκες το V23 5G παρέμενε πλήρως λειτουργικό.

Μια ακόμα μικρή ένσταση είναι η θέση που έχει τοποθετηθεί ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη, με τη vivo να έχει επιλέξει μια αρκετά χαμηλή και ίσως άβολη θέση. Λίγο πιο ψηλά ίσως να αποτελούσε μια πιο ενδεδειγμένη επιλογή.

 

Διπλή selfie κάμερα

Εκεί που το vivo V23 5G κινείται σίγουρα σε υψηλότερα στάνταρ από τον ανταγωνισμό της κατηγορίας του είναι στη selfie φωτογράφιση. Η vivo έχει τοποθετήσει μια διπλή selfie κάμερα στην μπροστινή επιφάνεια της συσκευής, η παρουσία των οποίων είναι εμφανής στην πάνω πλευρά της οθόνης. Η επιλογή της διπλής κάμερας μάλλον δεν είναι τυχαία και έρχεται να καλύψει υψηλές απαιτήσεις του νεανικού (και ιδιαίτερα δραστήριου στα social media) κοινού.

Στο σύστημα φωτογραφίας του vivo V23 5G συναντάμε μια βασική κάμερα ανάλυσης 50MP και μια υπερευρυγώνια 8ΜΡ. Η βασική είναι σίγουρα το βαρύ όπλο του V23 5G και προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα κυρίως την ημέρα, αλλά και τη νύχτα. Αυτόματη εστίαση στα μάτια, φωτεινά χρώματα, ωραία λεπτομέρεια, όμορφο και φυσικό bokeh αποτελούν στοιχεία που σίγουρα θα απολαύσει ο χρήστης, ενώ είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι παρέχονται περισσότερες ρυθμίσεις φωτογραφίας πορτρέτου από αυτές που προσφέρει η κύρια οπίσθια κάμερα.

Σε χαμηλού φωτισμού συνθήκες η ποιότητα των πορτρέτων δεν πέφτει χάρη στη λειτουργία nightmode, που λειτουργεί σε αυτήν την περίπτωση υποδειγματικά, αλλά και τα δύο LED φώτα, στα οποία ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει ακόμα και τη θερμοκρασία τους.    

Από την άλλη πλευρά, η υπερευρυγώνια selfie κάμερα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στις περιπτώσεις που στο κάδρο θέλετε να χωρέσετε περισσότερα από ένα άτομα. Οι λήψεις στις φωτεινές ώρες της ημέρας είναι σίγουρα καλύτερες, ενώ το βράδυ μοιάζει να υστερεί σε ποιότητα. Στην πράξη, είναι ιδανική για την παραλία και λιγότερο ενδεδειγμένη για τις βραδινές selfie φωτογραφίες στο μπαρ.

Στον τομέα του video από τη selfie κάμερα οι άνθρωποι της vivo έχουν φροντίσει να προσφέρουν μια εξίσου απολαυστική εμπειρία για όλες τις συνθήκες. Με μέγιστη ανάλυση 4Κ στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο, η selfie κάμερα του V23 5G προσφέρει όμορφες και ζωντανές εικόνες σε όλες τις συνθήκες.

 

Τριπλή κύρια κάμερα

Γυρνώντας τη συσκευή (θα το κάνετε άλλωστε αρκετές φορές για να απολαύσετε το παιχνίδι του φωτός με την πλάτη) συναντάμε την κύρια κάμερά της, η οποία αποτελείται από μια κλασική διάταξη τριών φακών. Εδώ θα συναντήσετε τη βασική κάμερα με τον αισθητήρα των 64ΜΡ, μια υπερευρυγώνια 8ΜΡ και ένα macro φακό 2ΜΡ για τις πολύ κοντινές λήψεις. Μια σύνθεση που σίγουρα θα μπορούσε να είναι διαφορετική, αφού θα προτιμούσαμε μια telephoto κάμερα στη θέση της macro, καθώς από το vivo V23 5G απουσιάζει εντελώς το οπτικό ζουμ.

Η κύρια κάμερα (σε προεπιλογή θα πάρετε λήψεις ανάλυσης 16ΜΡ) είναι σίγουρα αυτή που επιτυγχάνει τα καλύτερα αποτελέσματα και προσφέρει μπόλικη λεπτομέρεια και μεγάλο δυναμικό εύρος στις λήψεις. Ιδιαίτερα με ενεργοποιημένο το HDR. Στις φωτεινές ώρες τα πράγματα είναι σίγουρα καλύτερα, ενώ τις βραδινές ώρες με την ενεργοποίηση του nightmode επιτυγχάνεται ένα καλό, αλλά σίγουρα υποδεέστερο αποτέλεσμα.

To portrait mode εξυπηρετείται από την ίδια κάμερα, με τη vivo να έχει εξοπλίσει το συγκεκριμένο mode με αρκετές ρυθμίσεις για τη βελτιστοποίηση του αποτελέσματος και αρκετά δημιουργικά φίλτρα.

Προχωρώντας στους άλλους δύο φακούς, ο υπερευρυγώνιος δίνει σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα από τον macro, ωστόσο τα χρώματα μοιάζουν να μαλακώνουν, χάνοντας σε ζωντάνια σε σχέση με την κύρια κάμερα που περιγράψαμε προηγουμένως. Το αποτέλεσμα είναι συμπαθητικό και κοντά στα στάνταρ της κατηγορίας τιμής του V23 5G. Σε ότι αφορά το macro φακό, μάλλον θα επαναλάβουμε αυτό που έχουμε εκφράσει για όλες τις συσκευές που έρχονται με τέτοιο φακό με χαμηλή ανάλυση. Η παρουσία του δεν προσδίδει κάτι ιδιαίτερο στη συσκευή, κάτι παραπάνω από αυτό που μπορεί να εξυπηρετήσει ένα crop στις λήψεις της κύριας κάμερας, ώστε να απομονώσουμε από ένα καρέ υψηλής ανάλυσης το σημείο που μας ενδιαφέρει.

Ακολουθούν μερικά δείγματα φωτογραφιών από τις κάμερες του V23 5G

 

Πλούσιος εξοπλισμός και πακέτο αγοράς

Το vivo V23 5G δεν θα αφήσει παραπονεμένους και όσους έχουν υψηλές απαιτήσεις σε επίπεδο επιδόσεων, καθώς η vivo το έχει εξοπλίσει με αξιόλογους επεξεργαστικούς πόρους. Ειδικότερα, καρδιά του νέου smartphone είναι ο οκταπύρηνος επεξεργαστής Mediatek Dimensity 920, ο οποίος συνοδεύεται από πλούσια μνήμη RAM 12GB. Μάλιστα, οι μηχανικοί της vivo προσφέρουν τη δυνατότητα στο smartphone να δανείζεται επιπλέον 4GB για τη RAM (από τη ROM) όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Πλούσιος είναι και ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής, με τα 256GB να θεωρούνται ότι μπορούν να καλύψουν κάθε απαίτηση των χρηστών αυτής της κατηγορίας.

Άξια αναφοράς είναι και η μπαταρία, η οποία σε επίπεδο αριθμών μπορεί να μοιάζει μικρή (4300mAh) αλλά το vivo V23 5G φαίνεται ότι κάνει ιδανική διαχείριση ενέργειας με αποτέλεσμα με μια τυπική χρήση η αυτονομία να ξεπερνάει κατά πολύ το ένα 24ωρο.

Μαζί με τον πλούσιο εξοπλισμό η vivo φέρνει και ένα εξίσου πλούσιο πακέτο αγοράς, σε μια εποχή που όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές τείνουν να μειώνουν στο ελάχιστο τα αξεσουάρ που περιέχονται στα κουτιά των τηλεφώνων τους. Ειδικότερα, στο πακέτο αγοράς του vivo V23 5G θα βρείτε μια διάφανη θήκη μεταφοράς, ένα ταχυφορτιστή 44W, προφανώς το USB καλώδιο, αλλά και ένα ζευγάρι ασύρματων ακουστικών. Όλα δηλαδή τα βασικά αξεσουάρ που θέλει ο χρήστης με τη συσκευή του.

Το vivo V23 5G κυκλοφορεί στα ελληνικά καταστήματα στην τιμή των 550 ευρώ. Κόστος που σίγουρα το φέρνει αντιμέτωπο με αρκετές συσκευές από ονόματα που έχουν μεγαλύτερο αποτύπωμα στην ελληνική αγορά και το brand τους κάνει μεγαλύτερο γκελ στο μυαλό των καταναλωτών. Αν ψάχνετε μια συσκευή στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής το vivo V23 5G είναι σίγουρα μια πρόταση που δεν μπορείτε να προσπεράσετε.


VIVO,VIVO V23 5G,SMARTPHONES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home