Canon EOS 1200D review

Μια προσιτή επιλογή για αυτόν που ξεκινάει το ταξίδι του στην φωτογραφία.

Deasy @ 05.07.2017
Canon EOS 1200D review

Για να ξεκινήσεις την περιπέτειά σου στο ταξίδι της DSRL φωτογραφίας η αλήθεια είναι ότι πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός στην πρώτη σου επιλογή. Προσεκτικός γιατί δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί, οπότε είναι χρήσιμο να δαπανήσεις τα χρήματά σου όσο πιο συνετά γίνεται. Σε μια τέτοια περίπτωση, στην αγορά της πρώτης DSLR φωτογραφικής μια καλή πρακτική είναι να ρίξεις μια ματιά όχι μόνο στα πιο πρόσφατα μοντέλα αλλά και σε παλαιότερα, καθώς η πολύμηνη παρουσία τους στα ράφια των καταστημάτων έχει ως αποτέλεσμα και τη μείωση της τιμής τους. Έτσι μπορεί να πετύχεις μηχανές που ανταποκρίνεται καλύτερα στο δείκτη τιμής προς απόδοση (value for money, όπως έχουμε συνηθίσει να τον αποκαλούμε). Μια τέτοια επιλογή είναι και η Canon EOS 1200D, που θα την βρεις στην πολύ βολική τιμή των 329 ευρώ στα καταστήματα Κωτσόβολος (την τιμή μπορείς να την παζαρέψεις και ίσως να την κατεβάσεις και σε πιο χαμηλά επίπεδα, αν δεν μας πιστεύεις δες στο site).

 

Γιατί Canon EOS 1200D;

Το όνομα της Canon είναι γνωστό ακόμα και σε εκείνους που δεν ασχολούνται καθόλου με το χώρο της φωτογραφίας. Γνωρίζεις και εσύ ότι τα προϊόντα της είναι αξιόπιστα και από αυτόν τον κανόνα δεν ξεφεύγει και η Canon 1200D. Μια μηχανή που εδώ και τρία χρόνια συνεχίζει να πουλάει και χάρη στην πολύ χαμηλότερη τιμή της είναι ακόμα πιο ελκυστική επιλογή για τον ερασιτέχνη φωτογράφο.

Αυτή η νέα χαμηλή τιμή έχει πολύ νόημα. Η μηχανή απευθύνεται πλέον σε πολύ περισσότερους καταναλωτές που ψάχνονται για καλύτερες φωτογραφίες από αυτές που προσφέρουν τα σύγχρονα smartphones, ακόμα και τα πιο ακριβά. Έτσι, χωρίς να κοστίζει περισσότερο (αλλά λιγότερο), αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για να περάσεις από το ένα επίπεδο στο άλλο.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το στιβαρό και εργονομικό σώμα (αν και μικρότερο από τα ακριβότερα μοντέλα της Canon) και τα απλά, λειτουργικά πλήκτρα χαρακτηρίζουν την εξωτερική εμφάνιση της 1200D. Η κεντρική ροδέλα εξασφαλίζει μια πλούσια γκάμα επιλογών για τον τρόπο φωτογράφισης, η οθόνη αν και έχει σχετικά χαμηλή ανάλυση θα ικανοποιήσει το φωτογράφο στα πρώτα του βήματα, με το μέγεθός της να προσεγγίζει τις 3 ίντσες, ενώ θετικές εντυπώσεις αποσπά και το οπτικό σκόπευτρο.

Περνώντας στον «εσωτερικό οργανισμό» της Canon EOS 1200D, ο χρήστης θα μείνει ικανοποιημένος με την ανάλυση των φωτογραφιών, που φθάνει τα 18MP αλλά και τη λήψη βίντεο full HD 1080p. Για την αποθήκευση των φωτογραφιών παρέχονται όλες οι επιλογές (JPEG, RAW, RAW+JPEG), ενώ ο επεξεργαστής εικόνας Digic 4 με τον οποίο είναι εξοπλισμένη η κάμερα εξασφαλίζει τις απαραίτητες επιδόσεις που περιμένεις από μια συσκευή αυτής της κατηγορίας. Σε ότι αφορά την ταχύτητα λήψης για συνεχόμενα καρέ, ο αριθμός τους δεν φαίνεται να ξεπερνά τα 3 καρέ το δευτερόλεπτο, όπως τουλάχιστον είχαμε την ευκαιρία να δούμε όσο είχαμε την κάμερα στα χέρια μας. Οι επιδόσεις σ’ αυτό το πεδίο είναι άμεσα εξαρτώμενες από την επιλογή που έχει γίνει σε ότι αφορά τα αρχεία που αποθηκεύονται.

 

Εφαρμογή Companion Canon EOS 1200D

Όπως συμβαίνει με όλες τις μηχανές αυτής της κατηγορίας τιμής, η 1200D δεν διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή Canon EOS Companion, που ίσως να έχεις ακούσει από άλλους κατόχους Canon. Διαθέσιμο τόσο για Android όσο και για iOS, το app σε βοηθάει να εξερευνήσεις τις λειτουργίες και τους μηχανισμούς της μηχανής που έχεις στα χέρια σου και σε διδάσκει βασικές φωτογραφικές ιδέες, όπως σύνθεση βάθους πεδίου. Είναι αρκετά χρήσιμο, παρέχοντας αρκετές πληροφορίες για αρχάριους χρήστες στο πως θα εκμεταλλευτούν στο έπακρο όσα προσφέρει η μηχανή για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

CANON EOS 1200D,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,CANON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home