Η ώρα των αναδρομών

Deasy @ 10.12.2015
Η ώρα των αναδρομών

Α το τέλος της χρονιάς. Η πιο όμορφη περίοδος στο δωδεκάμηνο που χρειάζεται αυτή η πέτρα που ονομάζουμε Γη για να κάνει μια βόλτα γύρω από το αστέρι της. Η εποχή που έρχεται (σε όσους έχει απομείνει να έρχεται) το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο με μαγικό τρόπο εξανεμίζεται σε δώρα και φόρους (μην ξεχάσεις τα τέλη κυκλοφορίας) πριν καλά καλά το εισπράξεις. Η εποχή που γυρίζουμε πίσω στον χρόνο που ετοιμάζεται να φύγει και θυμόμαστε τις (λίγες) καλές και τις (πολλές) άσχημες στιγμές του.

Κάπως έτσι, “στήθηκε” στα κοινωνικά δίκτυα το hashtag #Remember2015 όπου ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του -κυρίως στη… σατιρική πλευρά- για το τι ξεχώρισε στο 2015. Κράτησε γύρω στις 2,5 ημέρες το hashtag αλλά μάλλον θα το ξαναδούμε να εμφανίζεται (το ίδιο ή κάποια παραλλαγή του) όσο πλησιάζουμε στην 31η Δεκεμβρίου και σύμφωνα με το Monitor “έπιασε” τις 12.000 αναφορές σε αυτό το διάστημα.

Στην κοινότητα του Twitter υπήρξε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού. Το hashtag #kolastirio έφτασε τις 20.000 αναφορές στην εβδομάδα με πολλούς χρήστες να δημοσιεύουν φωτογραφίες από το κατ’ επίφαση νοσοκομείο και να καλούν τους αρμόδιους να κάνουν, επιτέλους, κάτι.

Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο που μας απασχόλησε στα κοινωνικά δίκτυα αυτή την εβδομάδα, που ξεκίνησε με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ. Το #tsipras_ert έφτασε τις 13.000 αναφορές το βράδυ της Δευτέρας και τις πρώτες πρώτες ώρες της Τρίτης.

Το άδοξο τέλος στην πορεία του Ολυμπιακού στο… Τσου-Λου, ήταν αφορμή για μια μικρή βροχή μηνυμάτων στα κοινωνικά δίκτυα από οπαδούς, φίλους, άσπονδους φίλους και, φυσικά, ορκισμένους εχθρούς. Αλλά μη φαντάζεαι πως… πλημμυρίσαμε κιόλας, 11.000 ήταν οι αναφορές στο hashtag #OLYARS.

MONITOR,SIDEBAR,SOCIAL MEDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home