Αναζητώντας το νέο killer feature

Μπορεί η Samsung να γίνει Apple στη θέση της Apple;

Αναζητώντας το νέο killer feature

Κατ’ αρχήν, ελπίζω να μου συγχωρέσετε την αγγλική ορολογία στον τίτλο. Δεν μου αρέσει, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να βρω και μία σωστή μετάφραση στα ελληνικά (αν έγραφα «δολοφονικό χαρακτηριστικό», θα είχε τρελό τρολάρισμα από τους φίλους μου στα social media και θα είχαν δίκιο).

Ουσιαστικά, αυτό που αναρωτιόμουν είναι τι μπορεί να είναι εκείνο το νέο χαρακτηριστικό σε ένα smartphone που να το κάνει όχι απλώς να ξεχωρίσει αλλά να οδηγήσει την επόμενη φάση εξέλιξης της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Συζητάμε με τον Φανούρη για το επερχόμενο Samsung Galaxy S IV για το οποίο οι διαρροές καλά κρατούν. Και η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι ελάχιστες θα είναι οι εκπλήξεις κατά την επίσημη παρουσίαση. Τα χαρακτηριστικά της νέας «ναυαρχίδας» είναι τέτοια που η συσκευή είναι –όπως λένε και διάφοροι συνάδελφοι- «τούμπανο» (παρεπιμπτόντως, αυτή την έκφραση δεν την κατάλαβα ποτέ, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση). Όμως, ουσιαστικά, δεν είναι τίποτα άλλο από τη φυσιολογική εξέλιξη του Galaxy S III. Λίγο μεγαλύτερη οθόνη, καλύτερος επεξεργαστής, βελτιωμένη κάμερα, καλύτερος ήχος κλπ. Και το ίδιο συμβαίνει και με τα περισσότερα νέα smartphones. Επιπλέον, με δεδομένο ότι ο σχεδιασμός δεν διαφέρει και πολύ μεταξύ των συσκευών ίδιου μεγέθους, έχει καταντήσει δύσκολο να τις ξεχωρίζεις. Παρεπιμπτόντως, το ίδιο θέμα υπήρχε και με τους φορητούς υπολογιστές αλλά τότε ήρθε μια άλλη «μεγάλη» ανακάλυψη… το χρώμα.

Πιστεύω λοιπόν ότι λείπει αυτό το κάτι το διαφορετικό. Αυτό το κάτι που (θα) θέλω (πέστε να με φάτε αλλά μου ήρθε η Καίτη Γαρμπή στο μυαλό). Αυτό είναι το killer feature, το στοιχείο που θα κάνει τη διαφορά και θα σε κάνει να πεις: wow.

Το έχουμε αναλύσει και στο παρελθόν το θέμα, αναφερόμενοι στις νέες εκδόσεις του iPhone. Το γεγονός και μόνο ότι ξέρω κόσμο που έχει μπερδέψει τη μαύρη έκδοση του iPhone 5 με άλλα smartphones, μάλλον δείχνει ότι σχεδόν όλοι μας αναζητούμε κάτι που θα μας κάνει να κοιτάξουμε το προϊόν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ώστε να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση για να εξετάσουμε τι νέα στοιχεία φέρνει με το λογισμικό του.

Αυτή είναι κατά τη γνώμη μου και η πρόκληση που έχει η Samsung: να δείξει ένα προϊόν που θα προκαλέσει την αίσθηση του wow, κυρίως σε επίπεδο εμφάνισης και χρηστικότητας. Περιμένω λοιπόν να δω κάτι τέτοιο. Έστω και αν τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν είναι τέτοια που θα σε κάνουν να πεις ότι «το τηλέφωνο είναι τούμπανο»...

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home