Κάθε γιοφύρι και καημός

(κάθε καημός και μπανανόφλουδα)

Deasy @ 16.07.2013
Κάθε γιοφύρι και καημός

Μήπως και θυμάσαι πριν από λίγο καιρό με τα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη που κυκλοφόρησε μια φωτογραφία από τη γέφυρα του Βοσπόρου που υποτίθεται πως ήταν γεμάτη διαδηλωτές αλλά αποδείχθηκε πως ήταν από έναν μαραθώνιο;

Εκείνη την ημέρα πήγαν άκλαυτα ουκ ολίγα tweets και Facebook posts, ενώ στον λάκο της φάβας έπεσαν και αρκετά ΜΜΕ. 

Χθες το φαινόμενο επαναλήφθηκε. Η αθώωση του Ζίμερμαν από δικαστήριο της Φλόριντα έχει ξεσηκώσει πλήθος διαμαρτυριών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Ζίμερμαν κατηγορήθηκε για την ανθρωποκτονία του άοπλου Trevor Martin και κατόρθωσε να βγει από τη δικαστική αίθουσα για να επιστρέψει στις αγκάλες των οικείων του και της αμερικανικής κοινωνίας, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να χωνέψει την ετυμηγορία. 

Μέσα στον χαμό εμφανίζεται και μια φωτογραφία όπου η γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο, η εμβληματική Golden Gate (που μιας και το'φερε η κουβέντα ήταν το πρότυπο για το λογότυπο της Cisco), εμφανίζεται πλημμυρισμένη από ανθρώπους που την έχουν καταλάβει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση.

Μόνο που η φωτογραφία είναι από το μακρινό 1987 και από μια εκδήλωση για τα "γενέθλια" της γέφυρας. Δεκάδες ήταν -για άλλη μια φορά- τα μηνύματα δέους στα συστήματα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι που κάποιος με γνώση του θέματος έβαλε τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις.

Τι μάθημα παίρνουμε; Οτι δεν παίρνουμε κανένα μάθημα. Ενα σχόλιο που εξυπηρετεί τη συναισθηματική φόρτιση της στιγμής είναι εύκολο να αναπαραχθεί και να κάνει τον κύκλο του πλανήτη μέσα από τα καλώδια (να μια έκφραση απείρως καλύτερη του "κάνει τον γύρο του διαδικτύου"). 

Πού θα πάει, θα μάθουμε. Θα μας πάρει ίσως λίγο χρόνο περισσότερο, αλλά κάποτε θα μάθουμε...

SOCIAL MEDIA,TWITTER,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home