Unfollow στα χρόνια του twitter

Alex Walex @ 19.03.2011
Unfollow στα χρόνια του twitter

Disclaimer: Στην ερώτηση εάν γνωρίζω ποιοι με κάνουν unfollow στο twitter, σηκώνω πρώτη ενοχικά το χέρι. Στην αρχή μάλιστα το έπαιρνα και προσωπικά που ο Χ/Ψ μ’έκανε unfollow και γιατί να το έκανε αυτό και μη τυχόν είπα κάτι και τον πείραξε. Δε φταίω εγώ, αλήθεια, είναι που έχω αυτό το ψυχολογικό και θέλω να με συμπαθούν όλοι. Κάποια στιγμή, μετά τα πάρα πολλά καθημερινά unfollow το πήρα απόφαση, δεν είναι δυνατόν ούτε να σε συμπαθούν όλοι ούτε και να θεωρούν χαριτωμένα όλοι αυτά που γράφω.

Φυσικά υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή η φυσιολογική που δεν ασχολείται με quitters με unfollowers κτλ που βέβαια είναι τόσο φυσιολογική που 7 στα 10 tweets είναι retweets του Mashable οπότε δεν θα ασχοληθούμε με αυτούς τώρα. Εμάς μας ενδιαφέρουν οι άλλοι, που λαμβάνουν notifications για κάθε quitter. To ξαναλέω, δεν είναι κακό, κι εγώ σ’αυτήν την κατηγορία ανήκω.

Η αλήθεια είναι πως με περίπου 20 (ΟΚ 40-50) tweets την ημέρα είμαι σίγουρα αυτό που αποκαλούν “heavy user” και προφανώς αυτό σημαίνει ότι για πολύ κόσμο είμαι spammer. Μια κακιά, ελεεινή spammer που στο βαθμό της spam-οσύνης βρίσκεται ένα βήμα κάτω από τα email για 70% έκπτωση στο βιάγκρα και ένα βήμα πάνω από τους νιγηριανούς πρίγκιπες που δίνουν δάνεια (υπάρχουν ακόμη αυτά;). Φυσικά κάθε μέρα με κάνουν unfollow περίπου 5-10 άτομα και η αλήθεια είναι πως έχουν ένα δίκιο. Ίσως και δυο.

Έγραφε πολύ σωστά πριν μερικές μέρες ο @kalamesygxwreis πως το twitter είναι σαν το Speakers’ Corner του Hyde Park: ανεβαίνει ο καθένας για 15 λεπτά, λέει ό,τι βλακεία του κατέβει στο κεφάλι και σηκώνεται και φεύγει και no harm done. To θέμα είναι πως όπως εκεί έχει ο καθένας το δικαίωμα να σηκωθεί να πει ότι θέλει, έτσι και ο οποιοσδήποτε που βαριέται να ακούσει έχει το δικαίωμα να σηκωθεί να φύγει, σωστά;

ΟΚ, κρατάμε λοιπόν αυτήν την αναλογία και πηγαίνουμε στο twitter και λέμε λοιπόν:

1.    Το Unfollow δεν σημαίνει πως δεν συμπαθούμε κάποιον

2.    Το Unfollow δεν σημαίνει πως θέλουμε να του κόψουμε την καλημέρα

3.    Το Unfollow δεν είναι προσωπικό

4.    Κάνουμε follow όσους θέλουμε να διαβάζουμε στο timeline μας και όχι ψυχαναγκαστικά

5.    Όταν μας κάνει unfollow κάποιος δεν τον κάνουμε και εμείς unfollow από πείσμα, ενώ αυτά που γράφει μας αρέσουν

Πριν μου πείτε οτιδήποτε το ξαναλέω, σε όλα τα παραπάνω δηλώνω guilty as charged και ειδικά στο νο 5, αλλά επειδή, όπως λέει και το νο 3, το unfollow δεν είναι προσωπικό, οικειοποιούμαι ένα tweet του @IliasKyriazis και το ξαναλέω: Ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τo unfollow πια. #free_unfollow

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home