Φήμες για είσοδο της Apple στις υπηρεσίες κινητής

Φήμες για είσοδο της Apple στις υπηρεσίες κινητής

Οι επόμενες κινήσεις της Apple αποτελούν αγαπημένο θέμα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης και ένα τελευταίο δείγμα έρχεται από το Business Insider, το οποίο κάνει λόγο για ενδιαφέρον του αμερικανικού κολοσσού να παρέχει και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας!

Για την ακρίβεια, το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές κοντά στην Apple, υποστηρίζει ότι η αμερικανική εταιρεία μιλά με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να λειτουργήσει ως εικονικός πάροχος (Mobile Virtual Network Operator) που σημαίνει ότι θα παρείχε υπηρεσίες χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες δικτυακές υποδομές. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας με τη Cyta Ελλάδος.

Οι συζητήσεις φέρονται να βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο και μάλιστα το Business Insider προσθέτει ότι επαφές υπάρχουν και με ευρωπαϊκούς τηλεπικοινωνιακούς ομίλους. Όμως, όπως τονίζεται, ότι υπάρχουν συζητήσεις δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει τελικώς και κίνηση από την πλευρά της Apple σε κάποια από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού όπως και ότι κάτι τέτοιο πρόκειται να συμβεί άμεσα. Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι θα χρειαζόταν ένα διάστημα 5 ετών προκειμένου να προετοιμαστεί η Apple για ένα τέτοιο λανσάρισμα.

Το μοντέλο της Apple είναι ότι αντί να πληρώνει ένας χρήστης των συσκευών της τον πάροχο του για ομιλία και δεδομένα, θα πληρώνει στην Apple μία μηνιαία συνδρομή και οι συσκευές της αμερικανικής εταιρείας θα συνδέονται με το πιο κατάλληλο δίκτυο, καθώς η SIM κάρτα της Apple θα συνδέεται με το καλύτερο δίκτυο. Ενδεχομένως, αυτός να είναι και ο λόγος που η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να «καταργήσει» τη χρήση της SIM κάρτας, τουλάχιστον με τη μορφή που τη γνωρίζουμε σήμερα.

MVNO,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home