3 χρόνια λειτουργίας gi-Cluster: η δυναμική και οι ευκαιρίες του gaming

Deasy @ 17.03.2015
3 χρόνια λειτουργίας gi-Cluster:  η δυναμική και οι ευκαιρίες του gaming

60 νέες θέσεις εργασίας, τριπλάσιος αριθμός εταιρειών, ρυθμός ανάπτυξης 30% το 2014. Αυτά και αρκετά ακόμα στοιχεία χαρακτηρίζουν την επιτυχημένη πορεία του gi-Cluster στην Ελλάδα.

Μετρώντας μόλις 3 χρόνια από την εκκίνηση της δραστηριότητάς του σε έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους διεθνώς, το gi-Cluster καταγράφει ήδη σημαντικά αποτελέσματα που αποκαλύπτουν τη δυναμική της δημιουργικής οικονομίας στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα του κλάδου των Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών. Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή αυτήν την επέτειο, οι εταιρείες που συμμετέχουν στο gi-Cluster έχουν φθάσει στις 40 επιχειρήσεις και τους 10 ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς, οι οποίοι μόνο πέρσι δημιούργησαν 60 νέες θέσεις εργασίας. Αυτή τη στιγμή οι εταιρείες- μέλη του cluster απασχολούν περισσότερους από 6.000 επαγγελματίες, με το συνολικό τζίρο τους να αγγίζει τα 1,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Ταυτόχρονα, οι ετήσιες επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ περισσότερα από 20 προϊόντα που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης.

Έχοντας ως βάση εκκίνησης τα παραπάνω σημαντικά αποτελέσματα, τα μέλη του gi-Cluster σχεδιάζουν τη στρατηγική τους για την επόμενη πενταετία. Μια στρατηγική που πατάει στην αξιοποίηση του «clustering effect» και του οφέλους που παραδοσιακά εμφανίζεται στους κόλπους αντίστοιχων οικοσυστημάτων, προκειμένου να υλοποιηθούν αναπτυξιακές παρεμβάσεις, όπως είναι η ανάπτυξη υποδομών ευρείας κλίμακας, η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, η υποβοήθηση υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων καθώς και δράσεις διεθνοποίησης και εξωστρέφειας.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στη διασύνδεση επιμέρους δημιουργικών κλάδων της οικονομίας με στόχο την ανάπτυξη τουριστικών εφαρμογών και τεχνολογιών, την ψηφιοποίηση πολιτιστικού περιεχομένου και τη δημιουργία ηλεκτρονικών εφαρμογών εκπαιδευτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναφέρθηκε επίσης ότι στις άμεσες δράσεις περιλαμβάνεται η λειτουργία ενός incubator για την “επώαση” νέων επιχειρήσεων, στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν αρχικά 5 εταιρείες με συνολικά 25 εργαζόμενους. Ο κύκλος εκπαίδευσης θα έχει τρίμηνη διάρκεια, χρονικό διάστημα που θεωρείται ικανό για να αναπτύξουν οι εταιρείες ένα πλήρες προϊόν. Έμφαση θα δοθεί και σε ενέργειες προσέλκυσης νέων επενδύσεων, ενώ ήδη έγινε ξεχωριστή αναφορά σε επενδυτικό fund που ενδιαφέρεται να επενδύσει συνολικά στο gi-Cluster.

GI-CLUSTER,Corallia,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,STARTUPS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home