Nokia: 500 προσλήψεις στην Ελλάδα τα τελευταία 2,5 χρόνια

Nokia: 500 προσλήψεις στην Ελλάδα τα τελευταία 2,5 χρόνια

Περίπου 1150 άτομα απασχολεί πλέον η Nokia Networks στην Ελλάδα, προσθέτοντας τα τελευταία 2,5 χρόνια 500 νέες θέσεις εργασίας για τη στελέχωση του κέντρου τεχνολογίας που διατηρεί στην Αθήνα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του, Άρης Δρόσης, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της Nokia Networks με αφορμή τα 25 χρόνια παρουσίας της εταιρείας στην Ελλάδα, ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων από το 2007 φθάνει στις 800.

Στα πλάνα της εταιρείας είναι το κέντρο τεχνολογίας της Αθήνας να λειτουργήσει ως βάση για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος από ελληνικές εταιρείες που θα δραστηριοποιούνται στο χώρο των λύσεων για ευρυζωνικά κινητά δίκτυα, όπου έχει επικεντρωθεί πλέον η Nokia Networks.

Το κέντρο τεχνολογίας βρίσκεται στα βόρεια προάστια της Αθήνας και απασχολεί υψηλότατου επιπέδου μηχανικούς, καθώς περίπου το 40% διαθέτει διδακτορικό ή μεταπτυχιακό δίπλωμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ένα από τα ελάχιστα κέντρα ανάπτυξης της Nokia Networks παγκοσμίως,αποτελώντας συνέχεια του κέντρου που είχε δημιουργήσει η Siemens το 1990 με σκοπό την ανάπτυξη –κατά κύριο λόγο- την ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών προϊόντων και εφαρμογών. Τον Απρίλιο του 2007, η συγχώνευση των τμημάτων τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Nokia και της Siemens είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της Nokia Siemens Networks και το κομμάτι του εν Ελλάδι κέντρου ανάπτυξης του γερμανικού κολοσσού που ασχολείται με το συγκεκριμένο κλάδο «αποσχίστηκε».

Στο κέντρο τεχνολογίας αναπτύσσονται αρκετές από τις βασικές λύσεις της Nokia Networks, όπως είναι αυτές που αφορούν τον αποκαλούμενο “πυρήνα” των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home