Αποτελέσματα πάνω από κάθε προσδοκία για την Apple

Deasy @ 28.01.2015
Αποτελέσματα πάνω από κάθε προσδοκία για την Apple

Η Apple είχε καιρό να εντυπωσιάσει τους αναλυτές με τα οικονομικά της αποτελέσματα και το κατάφερε σε ένα μεγάλο βαθμό χθες, παρά το γεγονός ότι οι προβλέψεις είχαν θέσει πολύ ψηλά τον πήχη. Η αμερικάνικη εταιρεία κατάφερε και τον ξεπέρασε, καθώς οι πωλήσεις του νέου iPhone ήταν πολύ καλύτερες ακόμα και από την πιο αισιόδοξη πρόβλεξη.

Συγκεκριμένα, στο τέταρτο τρίμηνο του 2014, η Apple πούλησε 74,5 εκατομμύρια iPhones, δημιουργώντας νέο ρεκόρ πωλήσεων σε χρονικό διάστημα τριών μηνών (το καλύτερό της σκορ μέχρι στιγμής ήταν 23,4 εκατομμύρια συσκευές χαμηλότερο από την παραπάνω επίδοση). Η εντυπωσιακή επίδοσή της είχε ως αποτέλεσμα να εκτιναχθούν τα έσοδα που προήλθαν από τον συγκεκριμένο τομέα στα 51,2 δισ. δολάρια, ενώ τα συνολικά έσοδα στο τρίμηνο ανήλθαν στα 74,6 δισ., ξεπερνώντας κατά 7 δισ. τις προβλέψεις.

Ανάμεσα σε όλα τα νούμερα που έδωσε στη δημοσιότητα η Apple χθες το μοναδικό ψεγάδι που μπορούσε να εντοπίσει κάποιος ήταν στις πωλήσεις του iPad, οι πωλήσεις του οποίου έφθασαν τα 21,4 εκατομμύρια τεμάχια, σημειώνοντας πτώση 17% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013. Επίσης, οι πωλήσεις του κινήθηκαν και λίγο χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τις ήθελαν λίγο πάνω από τα 20 εκατομμύρια συσκευές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Apple πρόσθεσε στον κουμπαρά της 18 δισ. δολάρια, τα οποία αποτέλεσαν και τα μεικτά κέρδη της εταιρείας στο τρίτο τρίμηνο του 2014 (επίσης επίδοση ρεκόρ για την Apple), ανεβάζοντας τα μετητά που διαθέτει η εταιρεία στα ταμεία της στα (κρατηθείτε) 178 δισ. δολάρια.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home