Ξεκίνησε η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου

Μεγάλες προσφορές από τα e-shops από 1 έως 7 Δεκεμβρίου

Deasy @ 01.12.2014
Ξεκίνησε  η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου

Ξεκίνησε σήμερα η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η οποία διοργανώνεται από τον GR.EC.A., τον Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Γενικής Γραμματείας Εμπορίου. Φέτος, η εβδομάδα εορτασμού θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, διάστημα στο οποίο πλήθος ηλεκτρονικών καταστημάτων θα παρέχουν μεγάλες προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό.

Για την διευκόλυνση των καταναλωτών, ο GR.EC.A. έχει αναρτήσει στο site του την επίσημη λίστα με τα ηλεκτρονικά καταστήματα που έχουν ενημερώσει για μεγάλες θεματικές προσφορές. Η λίστα βρίσκεται στο www.greekecommerce.gr και περιλαμβάνει προσφορές που φτάνουν έως και το 80% από e-shops με είδη μόδας, σπιτιού, προσωπικής φροντίδας, τουριστικές υπηρεσίες, παιδικά και βρεφικά είδη, πληροφορική, παιχνίδια, εργαλεία και μηχανήματα, είδη γραφείου, αθλητικά, είδη φαρμακείου και αρκετά ακόμα.

 Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα για την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ο καθηγητής Γιώργος Δουκίδης (διευθυντής του εργαστηρίου ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών) παρουσίασε τα πρώτα στοιχεία της Ετήσιας Έρευνας Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Σύμφωνα με αυτά, η ανάπτυξη του B2C ηλεκτρονικού εμπορίου ήταν σημαντική και το 2014, αφού οι Έλληνες online καταναλωτές έκαναν κατά μέσο όρο 18 online παραγγελίες σε σχέση με τις 12 που πραγματοποίησαν το 2013, ενώ δαπάνησαν κατά μέσο όρο 1.400 Ευρώ σε online αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι προτιμήσεις των καταναλωτών για τις online αγορές τους το 2014 ήταν στους παρακάτω κλάδους:

- Ταξιδιωτικές υπηρεσίες (αεροπορικά εισιτήρια κλπ)

- Διαμονή σε καταλύματα

- Εισιτήρια για εκδηλώσεις

- Εξοπλισμός για H/Y

- Είδη ένδυσης/υπόδησης

- Ηλεκτρονικές συσκευές/κινητά κλπ

Αντίστοιχα, οι κλάδοι με την μεγαλύτερη αύξηση online παραγγελιών το 2014 από Έλληνες καταναλωτές ήταν:

- Ταξιδιωτικές υπηρεσίες

- Εισιτήρια για εκδηλώσεις

- Ασφάλειες

- Παραφάρμακα

- Είδη λιανεμπορίου / Super Market

GRECA,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ,E-COMMERCE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home