Το έξυπνο σπίτι της LG

Το δικό της concept για τη σύνδεση των οικιακών συσκευών παρουσιάζει στο Βερολίνο η κορεάτικη εταιρεία.

Deasy @ 04.09.2014
Το έξυπνο σπίτι της LG

Την προσέγγισή της σχετικά με τον τρόπο με το οποίο λειτουργεί ένα μελλοντικό ενοποιημένο περιβάλλον οικιακών συσκευών παρουσιάζει στο πλαίσιο της IFA η LG, κάτω από την ομπρέλα LG Smart Home. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Smart Home στο περίπτερο της LG, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τον τρόπο που οι νέες ‘έξυπνες’ premium οικιακές συσκευές της LG και η νέα υπηρεσία LG HomeChat μπορούν να προσφέρουν ευκολία, έλεγχο, συνδεσιμότητα και διαφορετικές προτάσεις μέσω απλής επικοινωνίας με το smartphone.

Το LG Smart Home δημιουργήθηκε βάσει της κεντρικής ιδέας της ενοποίησης των διαφορετικών ‘έξυπνων’ συσκευών σε ένα σύστημα με στόχο τη μεγαλύτερη άνεση και ευκολία. Μέσω του LG HomeChat, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν ολοκληρωτικό έλεγχο των οικοσυστημάτων του ‘έξυπνου’ σπιτιού τους, αλλά και διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας τους που τους εξασφαλίζουν περισσότερο χρόνο και ενέργεια, όπως οι λειτουργίες ‘Leaving Home, ‘Coming Home ή ‘Vacation’. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης πληκτρολογήσει ‘Leaving Home’ στο messenger του smartphone του, το ‘έξυπνο’ ψυγείο αυτόματα θα μπει σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Με την πληκτρολόγηση αυτή επίσης ενεργοποιείται η λειτουργία ‘Home Guard’ της ηλεκτρικής σκούπας HOM-BOT της LG, μία ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία ασφαλείας για την ανίχνευση κίνησης μέσα στο σπίτι και ταυτόχρονης λήψης φωτογραφιών που αποστέλλονται απευθείας στο smartphone του χρήστη.

Το LG Smart Home είναι συμβατό με τις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες συστημάτων ‘έξυπνων σπιτιών’, αλλά και με συσκευές άλλων κατασκευαστών μέσω ανοιχτών πρωτοκόλλων όπως το ‘AllJoyn’, το ‘ανοιχτό’ λογισμικό πρόγραμμα της εταιρείας AllSeen Alliance. Το AllJoyn κρατά τους χρήστες ενήμερους για το λειτουργικό status των ‘έξυπνων’ οικιακών LG συσκευών τους, ώστε όταν για παράδειγμα το πλυντήριο ολοκληρώσει μία πλύση, ο χρήστης αυτόματα θα λάβει μία ειδοποίηση στην LG Smart+ TV του που διαθέτει πλατφόρμα webOS. Το LG Smart Home μπορεί επίσης να συνδυαστεί με προϊόντα της ‘Nest’ που θα λανσαριστούν στη Βόρειο Αμερική αργότερα μέσα στο έτος.

Προκειμένου να δημιουργήσει ένα ακόμα πιο ζεστό και οικογενειακό οικιακό περιβάλλον, το Smart Home περιλαμβάνει τρία διαφορετικά αλλά αλληλένδετα μοτίβα. Το πρώτο, με την ονομασία ‘Supreme Trust’, καλύπτει την παρακολούθηση του σπιτιού, τη διαχείριση της ενέργειας και τη λειτουργία Smart Diagnosis. Το δεύτερο, με ονομασία ‘Thrilling Burst’, καλύπτει το οικιακό ηχοσύστημα LG Smart Hi-Fi Audio Wireless Multi Room, ενώ το τρίτο, με ονομασία ‘Eminent Conversation’, περιλαμβάνει προσαρμοσμένες προτάσεις και χρήσιμες λειτουργίες που τίθενται σε εφαρμογή με απλό άγγιγμα, όπως οι ‘Vacation’, ‘Leaving Home’, ‘Grocery Shopping’ και ‘Coming Home’.

 

LG Smart Ψυγείο

Το νέο ‘έξυπνο’ ψυγείο της LG έχει πολλά καινοτόμα και εύχρηστα χαρακτηριστικά όπως τις λειτουργίες ‘Smart View’, ‘Smart Power Saving’ και ‘Smart Manager’. Η λειτουργία ‘Smart View’ περιλαμβάνει την πρώτη παγκοσμίως εσωτερική κάμερα ψυγείου, ώστε να μπορούν οι χρήστες να βλέπουν τα περιεχόμενά του μέσω του smartphone ή του tablet τους. Κάθε φορά που ανοίγει η πόρτα του ψυγείου, η κάμερα παίρνει λήψεις του περιεχομένου του, ώστε οι χρήστες να μπορούν να τις βλέπουν στη συνέχεια μέσω της λειτουργίας HomeChat™ για να ξέρουν ακριβώς τι χρειάζεται να αγοράσουν όταν είναι στο σουπερμάρκετ, γλιτώνοντας έτσι χρόνο αλλά και περιττές αγορές.

Οι λειτουργίες ‘Smart Power Saving’ και ‘Energy Monitoring’ αντικατοπτρίζουν ξεκάθαρα τη γραμμή της LG για τη δημιουργία ενεργειακά αποδοτικών οικιακών συσκευών. Χάρη στη λειτουργία ‘Smart Power Saving’ η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται σημαντικά, ειδικά σε περιόδους που η συσκευή δε χρησιμοποιείται συχνά, όπως όταν οι χρήστες κοιμούνται ή λείπουν για διακοπές. Ταυτόχρονα, με τη λειτουργία ‘Energy Monitoring’ οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν την ενέργεια που καταναλώνει το ψυγείο τους και πόσες φορές ανοίγει η πόρτα του.

Τέλος, η λειτουργία ‘Smart Manager’ μεταμορφώνει το ψυγείο σε έναν ολοκληρωμένο διαχειριστή τροφίμων που μπορεί να προτείνει ακόμα και διαφορετικές συνταγές με βάση το διαθέσιμο περιεχόμενό του με την εύχρηστη λειτουργία ‘Recipe Search’. Άλλη μια διασκεδαστική λειτουργία με την ονομασία ‘Photo Album’ επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν φωτογραφίες από το smartphone τους στο ψυγείο, ώστε να τις εμφανίζει στην οθόνη λειτουργίας του και να μπορούν έτσι να τις βλέπουν όλα τα μέλη της οικογένειας.

 

LG Smart Πλυντήριο ρούχων

Το LG smart πλυντήριο ρούχων είναι εξοπλισμένο με έξυπνες τεχνολογίες που απλοποιούν τη διαδικασία της πλύσης. Συγκεκριμένα η λειτουργία ‘Guided Laundry’ προτείνει και αυτόματα εφαρμόζει τις ιδανικότερες ρυθμίσεις για κάθε τύπου πλύση. Για παράδειγμα, για λεκέδες από χυμό πορτοκάλι, αν απλά ο χρήστης στείλει μήνυμα "να αφαιρεθούν οι λεκέδες χυμού" στο HomeChat™ θα ξεκινήσει η λειτουργία ‘One Touch Washing’ για να προχωρήσει η κατάλληλη πλύση.

Η λειτουργία ‘Energy Monitoring’ επιτρέπει στους χρήστες να συγκρίνουν πόση ενέργεια το πλυντήριο καταναλώνει κάθε μήνα ενώ εμφανίζει το επίπεδο της ενέργειας που χρησιμοποιείται από τις ατομικές πλύσεις. Τέτοιου είδους ακριβείς πληροφορίες μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες για όσους επιθυμούν να μειώσουν τους μηνιαίους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Μέσω της λειτουργίας ‘Download Cycle’, οι χρήστες μπορούν εύκολα να κάνουν download ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων πλύσης – π.χ. οικογένειες με βρέφη μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα ‘Baby Wear’, ενώ για είδη γυμναστικής μπορεί να χρησιμοποιηθεί το πρόγραμμα ‘Gym Clothes’.

Χρησιμοποιώντας το Wi-Fi, το NFC tagging και την ηχητική διάγνωση, η λειτουργία LG Smart Diagnosis™ προειδοποιεί το χρήστη για τυχόν τεχνικά ζητήματα. Το έξυπνο πλυντήριο της LG ειδοποιεί επίσης το χρήστη όταν ο κάδος χρειάζεται καθαρισμό. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν και να παρακολουθούν εξ’ αποστάσεως το πλυντήριό τους από σχεδόν οποιαδήποτε τοποθεσία, ενώ μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι η πλύση θα έχει ολοκληρωθεί τη στιγμή που θα φτάνουν στο σπίτι από τη δουλειά απλά στέλνοντας μήνυμα «έναρξη κύκλου πλύσης» φεύγοντας από το γραφείο. Τέλος, είναι εφικτό να ελέγξουν την κατάσταση λειτουργίας του πλυντηρίου σε πραγματικό χρόνο μέσω αποστολής γραπτού μηνύματος "τι κάνεις;".

 

LG Smart HOM-BOT SQUARE

Το νέο χαρακτηριστικό Home Guard επιτρέπει στη σκούπα HOM-BOT SQUARE να ‘προσέχει’ το σπίτι ενώ ο ιδιοκτήτης είναι μακριά. Εάν η συσκευή ανιχνεύσει οποιαδήποτε κίνηση, οι ενσωματωμένες κάμερες που έχει θα φωτογραφήσουν αυτόματα το δωμάτιο και στη συνέχεια θα στείλει τις φωτογραφίες στο smartphone του ιδιοκτήτη. Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό, το ‘Home View’, επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν την έξυπνη σκούπα με το smartphones τους από οπουδήποτε, ενώ η λειτουργία ‘Cleaning History’ καθιστά απλό τον έλεγχο της απόδοσης της HOM-BOT SQUARE.

 

Φούρνος LG Smart Lightwave

Χάρη στις λειτουργίες HomeChat και Recipe Search, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού μπορούν να ζητήσουν από τον έξυπνο LG φούρνο τους να προτείνει συνταγές για συγκεκριμένα πιάτα. Μόλις ο χρήστης κάνει την επιλογή του μεταξύ των προτεινόμενων συνταγών, ο φούρνος θα ρυθμίσει τη θερμοκρασία και τον χρόνο μαγειρέματος για το συγκεκριμένο πιάτο. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να ελέγξει την κατάσταση του ψησίματος από τη λειτουργία ‘Oven Monitoring’. Τέλος, οι χρήστες λαμβάνουν ειδοποιήσεις στο smartphone τους όταν υπάρχουν διαθέσιμες νέες συνταγές ενώ μπορούν επίσης να δημιουργήσουν τη δική τους συνταγή και να την αποθηκεύσουν για μελλοντική χρήση.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home