Το Google Street View ήρθε και στην Ελλάδα

Deasy @ 05.06.2014

Διαθέσιμη είναι από σήμερα η υπηρεσία Street View και για την Ελλάδα, επιτρέποντας στους χρήστες του Internet σε όλο τον κόσμο να περιηγηθούν εικονικά στη χώρα μας, με εικόνες από κάμερες 360°.  .

Ο εικονικός περίπατος στην Ελλάδα αποκαλύπτει όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, μνημεία με πολιτιστική και ιστορική σημασία, τοπία σπουδαίας φυσικής ομορφιάς, καθώς και σειρά δημοφιλών τουριστικών προορισμών, ενώ η εφαρμογή μπορεί να ενσωματώνεται σε ιστοσελίδες επιχειρήσεων και να προβάλλει τουριστικά αξιοθέατα.

Η Ελλάδα γίνεται η 56η χώρα που εισέρχεται στο Street View (είναι ήδη διαθέσιμη σε 55 χώρες παγκοσμίως), δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να εξερευνούν εικονικά μια γειτονιά μέσω πανοραμικών φωτογραφιών από το επίπεδο του δρόμου, ενώ είναι επίσης διαθέσιμο στο Google Earth αλλά και στους Google Χάρτες για κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τη Google, ειδικά για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, η εφαρμογή αποτελεί άλλη μια σημαντική ευκαιρία προώθησης και έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι εξάλλου επιλέγουν τις διακοπές τους κυρίως ηλεκτρονικά. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν εκ των προτέρων το ξενοδοχείο τους, και να αποκτήσουν έτσι μια ρεαλιστική αίσθηση για τις περιοχές στις οποίες πρόκειται να ταξιδέψουν. Οι επιχειρήσεις μπορούν επιπλέον να επωφεληθούν από την τεχνολογία Street View με το να ενσωματώνουν τους Χάρτες της Google στην ιστοσελίδα τους εντελώς δωρεάν. Με τον τρόπο αυτό, θα προωθούνται αποτελεσματικά αλυσίδες ξενοδοχείων, τουριστικοί προορισιμοί, σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ τοπικές βιβλιοθήκες ή εστιατόρια θα γίνονται ευρύτερα γνωστά. Οι διοργανωτές εκδηλώσεων θα έχουν τη δυνατότητα να αξιολογούν τοποθεσίες, εστιατόρια, ξενοδοχεία και μουσεία. Επίσης, οι μεσίτες γλιτώνουν σημαντικό χρόνο, όχι μόνο με το να εξερευνούν εύκολα τα ακίνητα που τους ενδιαφέρουν, αλλά και να αξιολογούν προκαταβολικά τους περιβάλλοντες χώρους, κάτι που θα καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματική την επιλογή ακινήτου.

Ταυτόχρονα, στην σχετική ανακοίνωση για το λανσάρισμα της υπηρεσίας γίνεται αναφορά και στην στην προστασία του απορρήτου και της ανωνυμίας, όπου η Google συνεργάστηκε στενά με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Το Street View περιέχει αποκλειστικά εικόνες που είναι ούτως ή άλλως ορατές από δημόσιους δρόμους, ενώ χρησιμοποιεί τεχνολογία που θολώνει τόσο πρόσωπα όσο και πινακίδες κυκλοφορίας.

GOOGLE STREET VIEW,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home