Στα drones το έριξε το Facebook

Αεροπλάνα εναντίον των μπαλονιών της Google.

Deasy @ 04.03.2014
Στα drones το έριξε το Facebook

Ξεκίνησε από το TechCrunch αλλά σύντομα εξαπλώθηκε σε πλήθος αμερικάνικων sites. Σύμφωνα λοιπόν με τα δημοσιεύματα, το Facebook είναι πολύ κοντά στην εξαγορά μιας ακόμα εταιρείας, της Titan Aerospace, έναντι 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τι ζητάει όμως το Facebook από την συγκεκριμένη εταιρεία, που κατασκευάζει μη επανδρωμένα μικρά αεροπλανάκια; Η φημολογία κάνει λόγο ότι τα «αεροπλάνα» της Titan Aerospace μπορούν να αποτελέσουν λύση στην πρωτοβουλία internet.org, που έχει ως στόχο την παροχή Internet σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη μας.

 

Πως; Τα συγκεκριμένα αεροπλάνα, όπως διαφημίζει η κατασκευάστρια εταιρεία, μέσω των συσσωρευτών ηλιακής ενέργειας με τους οποίους  είναι «ντυμένη» η εξωτερική τους επιφάνεια μπορούν να αποθηκεύσουν τέτοια ποσά που να τους επιτρέψει να σηκωθούν σε υψόμετρο 20 χιλιομέτρων και να παραμείνουν εκεί για 5 χρόνια, χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψουν στη γη. Με άλλα λόγια, εξοπλισμένα με κάποιου είδους τηλεπικοινωνιακή κεραία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ένα «τηλεπικοινωνιακό δίκτυο στο σύννεφο», που θα προσφέρει σύνδεση στο Internet σε περιοχές που δεν είναι εύκολο να απλώσεις επίγειο δίκτυο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν από 9 μήνες περίπου, η Google είχε κάνει γνωστό ένα αντίστοιχο project που έχει σε εξέλιξη, χρησιμοποιώντας όμως στη θέση των drones, μπαλόνια τα οποία και θα δημιουργούσαν το τηλεπικοινωνιακό πέπλο σε υψόμετρο που αγγίζει τα επίπεδα της στρατόσφαιρας. Το Project Loon ξεκίνησε πιλοτικά πέρυσι στη Νέα Ζηλανδία.  

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home