Task force για το Internet.org

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δημιουργεί το Connectivity Lab

Deasy @ 28.03.2014
Task force για το Internet.org

Στην στελέχωση της ομάδας που θα αναλάβει να υλοποιήσει το δύσκολο project να φέρει το Internet ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη προχωράει ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, o οποίος ανακοίνωσε το Connectivity Lab. Κάτω από αυτήν την «ομπρέλα» ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα συγκεντρώσει διψήφιο αριθμό επιστημόνων που θα αναλάβουν να εφαρμόσουν σύγχρονες και καινοτόμες τεχνικές ώστε να καταστεί εφικτό το φιλόδοξο project Internet.org.

Η ομάδα των επιστημόνων περιλαμβάνει ειδικούς από το χώρο της αεροναυπηγικής και των επικοινωνιών, από φορείς όπως η NASA ή το Εθνικό Αστρονομικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ, καθώς και πέντε συνολικά άτομα από την Ascenta, μια αγγλική εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη μη επανδρωμένων ηλιακών αεροσκαφών.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ το τελευταίο διάστημα εντείνει τις προσπάθειες του για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας που εμπνεύστηκε ο ίδιος, ενώ πριν από περίπου ένα μήνα από το βήμα του keynote speaker στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη κάλεσε τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να συμμετέχουν. Μέσα από το Internet.org, o Μαρκ Ζούκερμπεργκ θέλει να προσφέρει βασικές υπηρεσίες Internet (για email, ενημέρωση, εκπαιδευτικούς σκοπούς κ.α.) με πολύ μικρή τιμή σε ιδιαίτερα φτωχές περιοχές του πλανήτη μας, ώστε σταδιακά ο πληθυσμός που κατοικεί εκεί να απολαύσει τα οφέλη που προσφέρει το Διαδίκτυο.

INTERNET.ORG,ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET,MARK ZUCKERBERG,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home