Τα εντυπωσιακά νούμερα του Facebook

Πάνω από 1,23 δισ. οι ενεργοί χρήστες του κάθε μήνα

Deasy @ 30.01.2014
Τα εντυπωσιακά νούμερα του Facebook

Τι και αν κάποιοι προβλέπουν το τέλος του Facebook σε λίγα χρόνια. To μεγάλο μπλε δίκτυο ανακοίνωσε χθες τα στατιστικά στοιχεία της βάσης των χρηστών του για τον Δεκέμβριο του 2013, τα οποία είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά.

Ειδικότερα, τον προηγούμενο μήνα, το Facebook ξεπέρασε τα 1,23 δισ. ενεργούς χρήστες, παρουσιάζοντας αύξηση 16% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, δείχνοντας ότι ακόμα και αν έχει αγγίξει τόσο μεγάλη βάση χρηστών έχει το περιθώριο να αναπτύσσεται σε ρυθμούς με διψήφια νούμερα.

Ακόμα πιο μεγάλη είναι η ποσοστιαία ανάπτυξη του Facebook στους επιμέρους τομείς, όπως οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες, ο αριθμός των οποίων έφθασε τα 757 εκατομμύρια, αύξηση δηλαδή 22% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2012.

Η έμφαση που δίνει το μπλε δίκτυο στους χρήστες μέσω κινητού τηλεφώνου συνεχίζει να αποδίδει, καθώς οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες (μέσω κινητού)  έφθασαν τα 957 εκατομμύρια, ενώ οι ημερήσιοι ξεπέρασαν τα 556 εκατομμύρια, σημειώνοντας ρυθμούς ανάπτυξης 39% και 49% αντίστοιχα.

Τα παραπάνω στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το 2013, όπου το Facebook ανακοίνωσε αύξηση του τζίρου κατά 22% (σε σχέση με το 2012), φθάνοντας τα επίπεδα των 7,9 δισ. δολαρίων. Η αύξηση των εσόδων είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή σε επίπεδο τριμήνου, καθώς μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2013, τα έσοδά του κινήθηκαν στα επίπεδα των 2,6 δισ., σημειώνοντας αύξηση κατά 76% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home