Επίσημα iPhone 5C και iPhone 5S από 20 Σεπτεμβρίου

Ελλάδα μάλλον Οκτώβριο

Επίσημο χαρακτήρα πήραν πλέον οι δύο φημολογούμενες συσκευές της Apple, iPhone 5C και 5S, καθώς η εταιρεία προχώρησε σήμερα στην παρουσίασή τους. Θα έλεγε κανείς ότι η παρουσίαση δεν έκρυβε κάποια έκπληξη καθώς οι διαρροές των τεχνικών χαρακτηριστικών ήταν τόσες πολλές, ώστε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό γνωρίζαμε τελικά εκ των προτέρων τα πιο βασικά στοιχεία των δύο νέων smartphone.

Ας δούμε συνοπτικά τι προσφέρει κάθε μία από τις δύο συσκευές: το iPhone 5C, η «προσιτή» πρόταση, έρχεται με αρκετά διαφορετική εμφάνιση, πιο νεανική θα λέγαμε, χρησιμοποιώντας το πλαστικό ως κύριο υλικό κατασκευής. Θα κυκλοφορήσει σε αρκετά χρώματα, για αυτό άλλωστε και 5C (colours) και θα διαθέτει τον επεξεργαστή Α6 που είχε και το iPhone 5, την ίδια οθόνη λογικά των 4 ιντσών, τεχνολογίας Retina, μεγαλύτερη μπαταρία, κάμερα ανάλυσης 8 megapixels και καλύτερη εμπρόσθια κάμερα με υποστήριξη HD βιντεοκλήσεων (facetime) καθώς και υποστήριξη 4G.

Από την άλλη πλευρά, το iPhone 5S, στο οποίο αφιερώθηκε περισσότερος χρόνος έρχεται εμπλουτισμένο χρωματικά (νέα χρώματα χρυσό και γκρι) διατηρώντας τον ίδιο σχεδιασμό με τον προκάτοχό του, άρα και οθόνη. Οι ουσιαστικές διαφορές έρχονται σε τρία σημεία στα οποία δόθηκε έμφαση στην παρουσίαση. Ένας νέος επεξεργαστής Α7, 64μπιτος, έρχεται να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, προσφέροντας διπλάσιες ταχύτητες (σύμφωνα με την Apple), ειδικά σε επίπεδο παιχνιδιών που έγινε και ιδιαίτερη αναφορά στο πλαίσιο της παρουσίασης. Όμως η αμερικάνικη εταιρεία δεν περιορίστηκε εκεί αλλά πρόσθεσε στο iPhone 5S, έναν ακόμα επεξεργαστή, Μ7, υπεύθυνο για να επεξεργάζεται τα δεδομένα που πηγάζουν από την κίνηση του τηλεφώνου. Η πυξίδα, το γυροσκόπιο, ο μετρητής επιτάχυνσης είναι δεμένα πάνω σ’ αυτόν τον επεξεργαστή, ελευθερώνοντας τον Α7 από αυτές τις πληροφορίες και βέβαια, όπως ανέφερε η εταιρεία, δημιουργούνται νέα περιθώρια για εφαρμογές σε θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης. Το δεύτερο σημείο που στάθηκε η παρουσίαση ήταν η κάμερα, στην οποία έχει προστεθεί φωτεινότερος φακός και η οποία μπορεί να αποδίδει ακόμα καλύτερα τα χρώματα. Η τεχνική που χρησιμοποιεί λειτουργεί κάπως έτσι: σκέψου ότι τραβάς ένα σερί φωτογραφιών με το τηλέφωνο και έχεις τη δυνατότητα να συνθέσεις τα καλύτερα κομμάτια από κάθε λήψη, ώστε να δημιουργήσεις μια φωτογραφία. Αυτό κάνει η κάμερα του iPhone 5S σε κάθε φωτογραφία που τραβάς (δεν εμφανίζονται π.χ. 10 αλλά η μία καλύτερη). Ταυτόχρονα, η Apple προσέθεσε μία δεύτερη εφαρμογή εγγραφής video, εκτός της standard, με το όνομα SloMo που προσφέρει τη δυνατότητα λήψης video HD 720p σε ρυθμό 120 frames per second.

Τέλος, όπως είχε γίνει γνωστό, προστέθηκε και ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων στο home button του iPhone 5S, με τον οποίο ξεκλειδώνει το τηλέφωνο πλέον. Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί επιτρέπει την ανάγνωση του αποτυπώματος από όποια γωνία και αν τοποθετήσουμε το δάκτυλό μας, ενώ, όπως αναφέρθηκε, θα χρησιμοποιείται πλέον και κατά τη διαδικασία αγορών από το iTunes, ως μέθοδος ταυτοποίησης, αντί του κωδικού.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα δύο μοντέλα θα τρέχουν το νέο λειτουργικό iOS 7, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για download από το σύνολο των χρηστών των τελευταίων εκδόσεων του iPhone, iPod και iPad από τις 18 Σεπτμβρίου.

Το iPhone 5C θα κοστίζει στις ΗΠΑ 99 και 199 δολάρια στις εκδόσεις των 16 και των 32GB αντίστοιχα, με δύο χρόνια συμβόλαιο. Από την άλλη πλευρά, το iPhone 5S θα κοστίζει 199, 299 και 399 δολάρια στις εκδόσεις των 16, 32 και 64GB. Κρίνοντας από τα παραπάνω και με βάση τις τιμές που ανακοινώθηκαν στο γερμανικό Apple Store, εκτιμούμε ότι το iPhone 5C των 32GB θα έρθει κοντά στα 700 ευρώ, με την έκδοση των 16GB να κυμαίνεται στα 600 ευρώ. Αντίστοιχα, στο ίδιο site βλέπουμε ότι το iPhone 5S θα κοστίζει 699, 799 και 899 ευρώ ανάλογα με τον αποθηκευτικό του χώρο.

Η διάθεση και των δύο συσκευών θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου σε 9 χώρες: ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη και Αγγλία, με την Apple να δηλώνει ότι μέχρι το Δεκέμβριο θα είναι διαθέσιμες σε 100 χώρες. Πάλι μια δική μας εκτίμηση είναι ότι η είσοδος της Κίνας και της Ιαπωνίας (λόγω της τεράστιας συνεργασίας με China Μοbile -επικείμενη, καθώς μάλλον θα οριστικοποιηθεί αύριο- και NTT DoCoMo) στο πρώτο κύμα διάθεσης θα πάει λίγο πίσω τις υπόλοιπες αγορές. Όσον αφορά την Ελλάδα, τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι περισσότερο αισιόδοξα από όσο νομίζαμε αρχικά, καθώς τα δύο μοντέλα υπολογίζεται να έρθουν κάπου μεταξύ 15 με 20 Οκτωβρίου. Οι πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο ότι πολύ σύντομα θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις από τη Vodafone, η οποία θα δώσει και στη δημοσιότητα την ημερομηνία έναρξης προπαραγγελιών. Εφόσον ισχύουν τα παραπάνω, λογικά θα δούμε κάτι ανάλογο και από την Cosmote.

IPHONE 5C,IPHONE 5S,IPHONE,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home