Τα μικρά tablets οδηγούν την αγορά

Απώλειες για την Apple, κέρδη για το Android

Deasy @ 02.08.2013
Τα μικρά tablets οδηγούν την αγορά

Στο ποσοστό του 53% έφθασε το μερίδιο αγοράς των Android tablets για το δεύτερο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με την Canalys, καθώς η συσσώρευση αρκετών μεγάλων ονομάτων στο στρατόπεδο της Google γέρνει την πλάστιγγα πλέον υπέρ αυτής της πλευράς. Αντίθετη πορεία έχει βέβαια το στρατόπεδο της Apple, καθώς το μερίδιο αγοράς του λειτουργικού iOS έχει πέσει στο 43% (71% το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2012).

Σύμφωνα με την έκθεση της Canalys, από τα 34 περίπου εκατομμύρια tablets που πωλήθηκαν μέσα σ’ αυτό το τρίμηνο, το 68% αυτών διέθεταν οθόνη μικρότερη των 9 ιντσών, υποδεικνύοντας ότι η αγορά κατευθύνεται έντονα πλέον προς τις πιο προσιτές συσκευές που διαθέτουν και μικρότερες διαστάσεις. Η δυνατότητα που έχει πλέον ο καταναλωτής να αποκτήσει ένα επώνυμο tablet σε τιμές ακόμα και των 150 δολαρίων είναι, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της εταιρείας ερευνών, καταλυτική για την εντυπωσιακή άνοδο που παρουσιάζουν οι μικρές ταμπλέτες.

Τα στελέχη της θεωρούν ότι οι νέες ανακοινώσεις της Apple σε φρέσκα μοντέλα tablets από εδώ και στο εξής δεν πρόκειται να δημιουργήσουν ξανά αντίστοιχο ενδιαφέρον και θόρυβο με αυτόν που είχαν δημιουργήσει τα πρώτα μοντέλα της εταιρείας, καθώς οι καταναλωτές αποφασίζουν με βάση το πορτοφόλι τους, στοιχείο που σίγουρα δεν πλεονεκτεί η Apple. Από την άλλη πλευρά, καθώς πέφτουν οι τιμές, τα περιθώρια κερδών για όλους τους εμπλεκομένους (κατασκευαστές, κανάλια διανομής) πέφτουν, με το ενδιαφέρον για παραγωγή κερδών να στρέφεται περισσότερο προς τα apps, όπου η Apple παραμένει ηγέτης της αγοράς.

Επιπρόσθετα, στην έκθεση της η Canalys υπογραμμίζει ότι παρά το γεγονός ότι η αμερικάνικη εταιρεία χάνει συνεχώς μερίδιο θα παραμένει πολύ κερδοφόρα για τα επόμενα χρόνια   

TABLETS,IOS,IPAD,ANDROID,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home